Bra att Scharinska villan säljs

Igår beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att godkänna försäljningen av Scharinska villan. Alla partier var överens förutom Vänsterpartiet, som nu har fått för sig att det ska överklaga (?!?) beslutet.

Sedan en längre tid tillbaka står det ju klart att Umeå kommun inte har något behov av Scharinska villan överhuvudtaget. Det är samtidigt ett faktum att Umeå kommun har en årlig kostnad på ca 22 miljoner kr för tomma lokaler, däribland Scharinska. Dessa pengar kan och måste användas till betydligt bättre saker. Samtidigt har Umeå kommun gått minus ekonomiskt både år 2014 och 2015.

Försäljningspriset blev efter anbudsgivning nu 32 miljoner kr för fastigheten.  Det är det bästa för Umeås skattebetalare!

Läser i lokalmedia att Vänsterpartiet har meddelat att de ska överklaga försäljningen. De har onekligen ett märkligt sätt att se på demokrati. De pratar mycket om ”demokrati” i kommunfullmäktiges talarstol, men de har väldigt svårt att acceptera demokratiskt fattade beslut. När Vänsterpartiet inte får som de vill, ja då ska de överklaga i rätten. Ett oseriöst agerande från ett oseriöst parti.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.