Företagsbesök idag: UDK, Ekström Invest, Anytec och Professionals Nord

Fler jobb och fler företag i Umeå har högsta prioritet för oss moderater. Idag har vi som är valda till kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott, från olika partier, varit ute på en rad intressanta företagsbesök i Umeå.

Bilden ovan från vårt första besök i dag på UDK (Umeå Datakonsulter AB ), där jag efteråt tackade VD Jörgen Bolin för en intressant och givande träff. Samma företag som förövrigt fick Umeå kommuns Företagspris 2011. Glädjande att det går fortsatt mycket bra. Utöver UDK besökte vi det familjeägda investementbolaget Ekström Invest, där bl.a. VD Sofia Ekström berättade om de olika företag och verksamhetsinriktningar som bolaget hade engagemang i. Vidare ett besök på Anytec, som bygger aluminiumbåtar där vi träffade VD David Stenlund och avslutningsvis ett besök hos Professionals Nord och dess VD Mattias Matsson.

Sedan några år tillbaka ingår detta som en självklar del i vårt arbete med att förbättra dialogen med företagare verksamma i Umeå. Som bekant finns det en rad synpunkter på vad kommunen bör och inte bör göra, just med avseende på att skapa förutsättningar för nya jobb och bättre möjligheter för företagande. Besöken är också värdefulla för att politiker – av alla politiska färger – ska få insikt i företagarnas vardag, samt få kunskap om fler av de företag som är verksamma i vår kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.