Helt oacceptabelt

Det som Judiska Föreningen i Umeå utsatts för är helt oacceptabelt. Fruktansvärt och upprörande. Har också på förmiddagen intervjuats av VK i anslutning till detta. Däremot har jag inte hunnit blogga om det förrän nu.

Antisemitism finns än idag med fördomar mot judar och i vissa delar av Sverige, även Umeå, ser vi att uttrycken för dessa har ökat. Internet är fyllt av antisemitiska berättelser där grupper förnekar att Förintelsen hänt, att det var endast en del av en stor konspiration. Vi måste ta ett tydligt avstånd från alla de grupperingar i vårt samhälle som med våld eller hot om våld försöker att terrorisera sin omgivning.

4 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Du har nog chans att göra ett gott kommunalval nästa år. Mycket av det du säger är bra. Senast var du ute och försvarade brännbollsyran (inklusive möjligheten att ta sig en öl). Bra! I tiggarfrågan håller du en rak linje, också bra. Men sluta tjata så förbannat mycket om att Umeå så fort som möjligt ska ha
    200 000 invånare! Det är bara dumt att hetsa fram sådant. Stadens unika befolkningsökning under de senaste 50 åren har bara inneburit enorma skattehöjningar.

  2. Leif

    Du är med i ett parti där partiledaren har gått i säng med dessa människor. Hur känns det att vara medskyldig till detta? Eller är det den vanliga teflonmoderata inställningen. INTE VÅRT FEL?

  3. Johannes

    Jepp och bakom dessa mörka krafter står rasister. Sverigedemokraterna som moderaterna vill ha en/ett dialog/samarbete i riksdagen med till exempel. Kanske läge att moderaterna backar undan från dem omedelbart. Eller vad tycker du Anders?

  4. Petter

    ”Palestinierna önskar utplåna Israel som stat, vill helt krossa Israel. Detta är helt… riktigt – och det är en målsättning vi bör stödja.”, skrev man i den socialdemokratiska tidskriften Broderskap redan 1971.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.