Chris Heister ny styrelseordförande för Umeå universitet

 

Bilden ovan när vi avtackade Heister som landshövding i januari 2012

 

Regeringen beslutade igår att utnämna Chris Heister, tidigare landshövding i Västerbotten och för närvarande landshövding i Stockholm, till ny styrelseordförande för Umeå universitet. Hon tillträder den 1 maj. Hon har ju också sedan tidigare varit ledamot i styrelsen för universitetet.

Jag välkomnar verkligen detta besked! Heister blev ju under sin tid som landshövding i Västerbotten oerhört populär i vårt län och hennes engagemang för vår region var – och är – mycket starkt. Hennes omfattande kontaktnät, nationellt och internationellt, betyder mycket.

Läser också att hon i en kommentar bl.a. säger ”det känns lite som att komma hem igen”.

Så vi får helt enkelt säga: välkommen hem, Chris!

 

Den 10 januari 2008 skrev jag så här på bloggen:

Välkommen till Västerbotten, Chris!

Nåddes för ett tag sedan av nyheten att Chris Heister blivit utnämnd till ny landshövding i Västerbotten. Mycket bra beslut för oss västerbottningar!

Jag vill passa på att gratulera Chris till utnämningen och samtidigt hälsa henne varmt och hjärtligt välkommen till vårt län. Chris Heister är en mycket kunnig och stark person, har ett omfattande nätverk och lång erfarenhet inte minst av kommun, landstings- och riksdagspolitik som utan tvekan kommer att komma länet till godo.

Chris har ju också under årens lopp varit på besök hos oss många gånger i rollen som ledande moderat politiker, inte minst flera besök här i Umeå. Nu kommer hennes roll att vara av annan art, eftersom hon blir statens förlängda arm i länet. Men extra kul är det för oss Västerbottensmoderater eftersom vi faktiskt nominerade henne till ny partiledare efter Carls Bildt. En majoritet i partiet tyckte då annorlunda. Men vi ångrade aldrig vårt beslut att nominera Chris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.