Stort grattis till Joakim Strand!

För tre veckor sedan hade vi trevligt besök i Umeå av Vasas stadsstyrelse för att bl.a. diskutera hur vi kan utveckla vårt samarbete. Här tillsammans med Joakim Strand, riksdagsledamot för Svenska Folkpartiet och stadsfullmäktiges ordförande i Vasa. En sann Sverige- och Umeåvän. Vi hann också prata lite om det stundande valet i Finland.

Igår var det så kommunalval i Finland. När alla röster var räknade så var Samlingspartiet (Moderaternas motsvarighet) största parti i de finska kommunerna med 20,7 procent.  Förlorarna var Sannfinländarna. I Vasa – som onekligen är av särskilt intresse för oss i Umeå – gjorde Svenska Folkpartiet ett fantastiskt starkt valresultat under ledning av just Joakim Strand. De ökade med sju procent och är uppe i 29,7%. De flesta andra partierna, inklusive Samlingspartiet, gick bakåt. Umeå och Vasa jobbar målmedvetet på att stärka banden mellan våra kommuner, och Strand är en viktig kugge i detta arbete.

Stort grattis, Joakim!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.