En turbulent vecka

Det varit en oerhört turbulent vecka för Moderaterna, som idag slutade med att Anna Kinberg Batra meddelade att hon kommer att avgå som partiordförande. Kinberg Batra förtjänar all respekt för sitt politiska kunnande och engagemang.

För er som följt händelseutvecklingen, så vet ni att Moderaterna i Västerbotten var ett av de första distrikten som ville se ett omtag. Detta efter Stockholms län, MUF och Dalarna. Trots vad som borde vara ett gyllene läge för det ledande oppositionspartiet, så har såväl Moderaterna som partiordföranden drabbats av successivt sämre och sämre förtroendesiffror. Partiet behövde helt enkelt en nystart. I Västerbotten vara vi överens i styrelsen om detta.

Nu blir det också så.

Valberedningen är kallad till ett första sammanträde, och en extrastämma kommer att hållas. I skrivande stund oklart om det blir i direkt anslutning till den ordinarie stämman som äger rum 12-15 oktober.

Valberedningen måste nu påbörja sitt arbete med att hitta en efterträdare på partiledarposten. Det finns gott om dugliga kandidater – vi är ett brett politiskt parti. Det gäller att hitta en partiledare som hela partiet kan sluta upp bakom, och som kan leda oss i valrörelsen 2018. Med ett år kvar till valet är tiden knapp, men än finns det möjlighet att vända på förtroende- och opinionssiffror. Mycket kan hända på ett år.

Självklart hänger inte allt på partiledaren. Det har jag också förklarat i otaliga intervjuer de senaste dagarna, även idag. Har försökt vara tillgänglig för media alla tider på dygnet de sista tre dagarna. Har talat med VK, Folkbladet, SVT, P4, P1, Ekot, TT, SvD, SVT, TV4, DN, Aftonbladet, Expressen……..

Politiskt återstår mycket att göra. Vi har alla ett ansvar. På stämman i Örebro i oktober kommer alla våra ombud att få ta ställning till en rad viktiga sakpolitiska propositioner, med förslag som har arbetats fram under senaste året. Ställningstaganden som blir viktiga inför valrörelsen nästa år. Själv har jag ingått i en av de fem arbetsgrupper som arbetat fram underlag till partistyrelsen. I mitt fall arbetsgruppen som haft till uppgift att fokusera på kriminalpolitik, försvars- och säkerhetspolitik.

Nu är det hög tid att se framåt. Om sju veckor har vi stämma. Det blir avstampet för Moderaternas comeback.

 

2 kommentarer

  1. Bergis

    Hela er politik är rutten efter 8 år med Reinfeldt. Ni visade vilka ni var genom att tvinga cancersjuka gå till Arbetsförmedlingen.

  2. Michael Rönnlund

    Dags att byta ideologi? Den ni har idag verkar gå hem dåligt hos väljarna.

    Att enbart gynna hög inkomsttagare verkar vara ett dött spår att följa vilket gläder mig alldeles oerhört.

    Att tro att kicka partiledaren blir lösningen utan förändrad ideologi är naivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.