Sexuella trakasserier måste bekämpas på alla plan

Kvinnor i Sverige, liksom i andra länder, vittnar under hashtaggen #metoo om hur de på olika sätt blivit sexuellt trakasserade. Vi kan idag också läsa en Demoskopundersökning där 4 av 5 kvinnor uppger att de blivit utsatta för sexuella trakasserier eller övergrepp. 18 procent uppger att det rörde sig om ett grovt övergrepp. Att det förekommer borde alla vara medvetna om. Sedan är omfattningen skrämmande. En dryg tredjedel av de drabbade kvinnorna har blivit utsatta för sexuella trakasserier på sin arbetsplats. Rent svinaktigt. Det krävs att alla tar ett gemensamt ansvar, att markera när man ser det, att samhället markerar genom att skärpa lagstiftning och där sammanhörande straffsatser för sexuella övergrepp och trakasserier skärps. Sexuella trakasserier måste som sagt bekämpas på alla plan, även på nätet. 25 procent av de drabbade kvinnorna har utsatts på nätet. Även här måste lagstiftningen skärpas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.