Stort grattis till Skellefteå!

Det blir uppenbarligen mycket grattis på bloggen idag. Nyss kom beskedet från Northvolt att Skellefteå blir den plats där företaget har för avsikt att etablera Europas största batterifabrik. Enligt bolaget handlar det om 2000 – 2500 jobb som därmed hamnar i Skellefteå. En forskningsverksamhet, som omfattar 300 – 400 jobb, kommer dessutom att förläggas i Västerås. Detta är mycket goda nyheter! För Skellefteå givetvis, men det kommer betyda oerhört mycket för regionen i övrigt. För Umeå, för Västerbotten, för norra Sverige. Det understryker också vikten av rejäla satsningar på infrastruktur i regionen i formen av vägar, järnväg liksom färjetrafik. Vilken bra start på denna torsdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.