Årshögtiden 2017 vid Umeå universitet

Idag är det dags för Årshögtiden 2017 vid Umeå universitet.

Det tillfälle då vi hyllar nyutnämnda hedersdoktorer och professorer, samt ett stort antal pristagare inom olika forskningsområden. (Bilden ovan var från Årshögtiden 2015, som var speciell av flera skäl. Då firade vi dels universitetets 50-årsjubileum, dels var det i närvaro av Hans Majestät Konungen.)

Även detta år firas Årshögtiden i närvaro av  H.M Konung Carl XVI Gustaf.

Vi påminns ständigt om betydelsen av Umeå universitet för såväl vår stad som vår region. Universitetets betydelse kan inte nog understrykas, och vi är vana att de får topplaceringar i olika undersökningar.

Umeå har alla anledning att göra tummen upp för Umeå universitet, dess ledning, forskare, lärare och studenter. Jag är också synnerligen glad att vi har ett så pass nära samarbete mellan universitetet och kommunen. Det betyder oerhört mycket för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.