Medvind

Ja, det är väl ingen tvekan om att det känns trevligare när opinionssiffrorna pekar åt rätt håll än när det går utför. Vi moderater har ett tufft år bakom oss, men efter partiledarbytet och den avklarade arbetsstämman där vi lagt fast politiken, så ökar vi nu starkt.

Igår kom två mätningar. I Yougov som publicerades i Metro ökade vi med fyra procent, samtidigt som Ulf Kristersson seglade upp som den populäraste partiledaren i svensk politik. Inte illa på så kort tid! I DN/Ipsos ökar M kraftigt – med sex procent – och ligger därmed på 22 procent. Ännu är det långtid kvar till valet och mycket kan hända. Men de som för inte så länge sedan självsäkert dömde ut möjligheterna för ett liberalkonservativt parti får nog tänka om. Det är just kombinationen av liberalism och konservatism som gör Moderaterna till ett så bra val.

Opinionsmätningar är opinionsmätningar, och de har ju tidigare visat sig kunna ha fel. Men vi moderater jobbar på. Dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad. Med sikte på valdagen söndag den 9 september 2018!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.