Anmälda brott ökar kraftigt i Umeå

vk.se finns idag en artikel om att antalet anmälda brott ökar tydligt i Umeå. En liknande artikel finns på folkbladet.nu. Jämförelsen är gjord mellan år 2016 och 2017 (Se figuren nedan).

Det är en mycket beklaglig utveckling, men bra att fakta så sakteliga kommer fram. På den senaste tiden har ju annars många politiker och partier på vänsterkanten gjort sitt bästa för att inte låtsas om den utveckling vi kunnat se beträffande brottslighet i Umeå.

Vi moderater blundar däremot inte för problemen, utan tar dem på allvar och föreslår åtgärder för att öka tryggheten och minska brottsligheten i Umeå. Det är inte svartmålning, utan bara konstaterande av fakta. Till skillnad från de rödgröna partierna har vi moderater en tydlig politik för att bekämpa kriminaliteten och öka tryggheten för umeåborna.

En kommentar

 1. Hans Forsberg

  Antar att du lyssnade på Ulf Kristersson idag.
  Skulle vara trevligt att få en förklaring från dig över hur ditt inlägg förhåller sig till hans syn på stärkande av ett demokratiskt samhälle
  Enkel oreflekterad populism utan försök till djupare reflektion och konkret handling som baseras på känd kunskap om orsaker och effekter till samhälleliga problem blir inte annat än ett undergrävande demokratiska värden Att skära ner på socialt förebyggande arbete och inte stödja ett multiprofessionellt arbete är annmärkningsvärt.

  Vänlig hälsning
  Hans Forsberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.