Moderaterna försvarar Din rätt att välja!

Moderaterna i Umeå står upp för valfriheten i välfärden! Valfriheten är en central del av svensk välfärd. Människor måste själva få välja. Valfriheten är också uppskattad av svenska folket. Sex av tio tycker att det är viktigare att kunna välja mellan privata och offentliga alternativ i välfärden, än att förbjuda vinstutdelning. 3 av 4 föräldrar och elever anser det vara positivt att kunna välja skola. 86 procent anser att det är viktigt att kunna välja var man bor när man behöver äldreomsorg. 76 procent anser att valfrihet inom hemtjänst är viktigt. 80 procent anser att valfrihet inom sjukvård är viktigt. 79 procent anser att man ska kunna välja bort en vårdgivare man inte är nöjd med.  Men valfriheten är nu på allvar hotad av de rödgröna partierna.

Fokus borde ju rimligen vara på att ställa höga kvalitetskrav, oavsett kommunala eller privata utförare – inte att stänga ner framgångsrika och välfungerande verksamheter inom skola och omsorg!

Tänk på detta när du röstar i valet den 9 september. Vi moderater försvarar människors rätt till valfrihet!

En kommentar

  1. Olle

    Hmm, opinionsundersökningar gör gällande att Svenska folket inte vill ha vinster i välfärden. Betyder det att ni nu kommer stå upp för vårt val och ta bort vinsterna?

    Eller står ni bara upp när det passar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.