Alliansen i Umeå presenterade idag vårt gemensamma valmanifest!

Tempot i den lokala valrörelsen ökar och idag kom en opinionsundersökning från VK. Alliansen ökar faktiskt något, och vi moderater står stabilt på lokalplanet här i Umeå. Trots opinionsmätningar på riksplanet med minus 6 % för Moderaterna jämfört med valet 2014, så blev det nästan oförändrat i Umeå i dagens VK-mätning. Minus 0,9% i Umeå med en felmarginal på över 3 %. Vi kan alltså lika gärna ha ökat någon procent. Nåväl. Jag blev intervjuad av VK på förmiddagen, så mina kommentarer får ni i övrigt läsa i VK. Beklagligt att Sveriges gamla kommunistparti verkar vara på väg att lyckas skörda framgångar i Umeå.

Hur det slutar – ja, det vet vi på valnatten söndagen den 9 september! Det gäller att fortsätta med kampanjandet. Vår moderata kampanj rullar på bra här i Umeå och länet.

Idag presenterade våra fyra Allianspartier i Umeå det gemensamma valmanifest inför valet den 9 september. Bland de 16 punkterna finns exempelvis sänkt kommunalskatt, övervakningskameror för att öka tryggheten på offentliga platser, ett fördubblat bostadsbyggande i kommunen, ökat stöd till föreningslivet och valfrihet inom välfärden. Här i Umeå har vi en enad Allians och det är en styrka. Jag är mycket nöjd över att vi inför detta val har lyckats samla oss kring såväl en gemensam Alliansbudget som ett gemensamt valmanifest.

Nu gäller det bara att alla våra fyra partier gör ett så pass bra resultat som möjligt. Det är på valdagen det avgörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.