Bekämpa islamistiska extremister, nynazister och extremvänstern!

Extremismen är på frammarsch i Sverige. Islamister, nynazister och vänsterextrema som bejakar våld och hotar demokratin. Dessa krafter måste bekämpas.

I somras kom Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och vår partisekreterare Gunnar Strömmer med ett välkommet förslag, nämligen att göra det kriminellt att aktivt delta i eller stödja våldsbejakande organisationers verksamhet. Ett sådant förbud måste vara tydligt avgränsat och endast omfatta aktivt deltagande i organisationer/grupperingar som begår mycket allvarliga brott.

”Att stärka demokratin – men också rättsstaten och den enskildes fri- och rättigheter – har länge varit helt centralt för moderaterna och för våra liberalkonservativa värderingar. Det är extra viktigt just nu när de principerna utmanas både i Sverige och i Europa. Verkliga principer prövas inte i högtidstal, utan i praktisk politik.”

Enligt SÄPO består de extrema våldsbejakande miljöerna av ca 3 000 personer i vårt land. Av dem är omkring 2 000 våldsbejakande islamistiska extremister och resten tillhör antingen nynazistisk vit makt-miljö eller den yttersta vänstern. Enligt SÄPO är hotet störst från de islamistiska extremisterna, men aktiviteten bland nazister ökar också.

Ett förbud mot deltagande i våldsbejakande organisationers verksamhet kommer naturligtvis inte lösa alla problem med extremismen. Men det kommer att försvåra för dem, och blir också en tydlig signal att demokratin kommer att försvaras och är redo att slå tillbaka mot de krafter som hotar vårt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.