Flygskatten ger Umeå en direkt käftsmäll!

Nu inträffar det vi har varnat för hela tiden. Flygbolaget Bra meddelar idag att de kraftigt reducerar avgångarna från Umeå Airport och man drar ned verksamheten i Umeå med 40 procent (!). Bilden ovan är från vk.se.

Allt som en direkt följd av flygskatten!

Miljöpartisterna är glada, men för oss som värnar Umeå och vill utveckla vår region är detta förbannat illa.

Vi moderater jobbar hårt för att förbättra flygkommunikationerna till och från Umeå. Detta är en högt prioriterad och strategisk viktig fråga för Umeå och hela vår region. Vi är beroende av goda flygförbindelser med Stockholm och övriga delar av landet, för att inte tala om resandet vidare ut i världen. Likaså att Umeå Airport trafikeras av flera flygbolag.

Att Bra nu drar ned avgångarna är mycket illa. Och frågan är om det bara är början. Försämrade flygförbindelser slår direkt mot företag, arbetstillfällen, privatresenärer – hela Umeåregion drabbas.

Allt beroende på politiska beslut.

Den Norrlandsfientliga regeringen bestående av Miljöpartiet och Socialdemokraterna har lyckats ännu en gång.

Vi måste byta regering! Rösta den 9 september – och rösta för en moderatledd regering. Vi kommer att avskaffa flygskatten!

En kommentar

 1. Hans Forsberg

  Hej
  Jag har levt i förhoppningen att våra politiska företrädare besitter en stor förmåga till kritisk granskning, analys och refkektion av samhällerliga frågeställningar innan man agerar
  Uttalandet kring vad det kommersiella företaget BRA nu väljer att göra och orsaken till detta tyder tyvärr på motsatsen
  Att en skatt på 60 kr/resa skulle välta förutsättningarna för Next Jet, Ryan Air och BRA blir lite väl magstarkt
  Förväntar mig en mer seriös analys av individer som ska vara våra företrädare. Tycker även att tåg ner till Stockholm är ett alternativ som ni skulle prova på lite oftare
  Vänlig hälsning
  Hans Forsberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.