Viktigt med ett utvecklande idrotts- och fritidsutbud!

I Umeå ska det finnas goda möjligheter till en hälsosam och aktiv fritid för alla åldrar. Vi vill främst prioritera insatser för de unga. Det handlar om att ge alla barn och ungdomar goda framtidsutsikter. Ett bra samhälle bygger vi tillsammans. Därför är samspelet med företag, föreningar och andra ideella krafter viktigt.

Fysiska aktiviteter, idrott och stimulans för folkhälsan utgör viktiga inslag i en modern och växande kommun. Umeå har en ung befolkning och särskilt angeläget är därför att även fortsättningsvis skapa möjligheter för ett utvecklande idrotts- och fritidsutbud i kommunen. Från moderaternas sida är vi beredda att göra strategiska investeringar inom detta område. Föreningarna fyller en mycket viktig funktion och för oss är det centralt att fortsatt prioritera föreningsbidraget. Det ger oss samtidigt möjligheter att ytterligare profilera Umeå som en attraktiv ungdoms- och idrottsstad.

Vi ska också aktivt verka för att fler nationella tävlingar kan genomföras i Umeå. SM-arrangemang inom olika områden är av hög prioritet, och bidrar till att marknadsföra Umeå på ett positivt sätt. Utmärkelsen ”Årets idrottsstad 2018” är ett glädjande kvitto för Umeå på att de satsningar vi hittills gjort – i brett politiskt samförstånd – är rätt väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.