Det behövs mer undervisningstid för varje elev!

Vi moderater tycker att det är viktigt att alla ska ha tillgång till bra välfärd, oavsett betalningsförmåga eller social bakgrund. Vi värnar systemet med fritt skolval och tycker att fokus ska ligga på kvalitet – inte vem som äger skolan. Det fria skolvalet gör att Sverige har en mångfald av skolor. Moderaterna står upp för rätten att själv få välja skola.

Skolan behöver emellertid fokusera på kunskapsuppdraget. Då behövs mer undervisningstid för varje elev med en skicklig lärare, betyg från årskurs tre för en tydligare kunskapsuppföljning och fler karriärtjänster för lärare för att höja läraryrkets status. Likaså behövs det mer fokus på ordning och reda i svensk skola. Det måste råda arbetsro i klassrummen för våra elever. Stök och sen ankomst är utbredda problem i svenskt skolväsende. Ordningsomdömen bör därför införas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.