Försvara rätten till valfrihet inom hemtjänsten!

valfrihet

S och V tänker skrota den populära valfriheten (LOV) inom hemtjänsten. Detta måste förhindras! Hemtjänsten i Umeå har hög kundnöjdhet, och 54 procent av de som har rätt till hemtjänst väljer någon av de privata aktörerna. Men det gillar inte S och V. Därför vill man avveckla LOV trots att Umeå kommun har haft eget val inom hemtjänsten ända sedan år 2005.

Valfriheten är uppskattad av umeåborna. Av de 18 privata företagen är dessutom 17 lokala hemtjänstföretag.

Vi moderater står upp för Din rätt att välja hemtjänst. Det är en ideologisk fråga. Vem ska bestämma över ditt liv – du eller politikerna?

Moderaterna och övriga Allianspartier står upp för Din rätt att välja – utan socialistiskt förmynderi!

 

3 kommentarer

  1. Erik

    Hej. Vem betalar för hemtjänsten? Som jag förstår så är det skattebetalarna. Alltså är det inte ett fritt val var resurserna kommer ifrån. Så om brukaren av hemtjänsten får välja vem som får resurserna kan skattebetalarnas inarbetade skattekronor slösas bort. Beroende hur upphandling görs förstås. Mina privata tillgångar låter inte jag grannen förfoga över. Varför ska då kommunen inte ansvara själv för hemtjänsten? Kom gärna med ett svar, vore intressant att veta dina tankar om just resurserna.

  2. Hans Forsberg

    Hej
    Antar att du som erfaren politiker är väl förtrogen med skillnaden mellan LOV och LOU
    Det blir politisk populism att hävda att en övergång till LOU blir ett uttryck för ”socialism”. Är snarare ett sätt att säkra kvalitet i tjänsten, bättre uppföljning och en bättre arbetsmiljö
    Titta gärna över hur ni upphandlar ett antal övriga kommunala tjänster.
    Ni som politiker har ett ansvar för en riktig information till medborgarna (på med tagelskjortan)

    Vänlig hälsning
    Hans Forsberg

  3. Bergis

    Vet i fan om jag vill att någon riskkapitalist väger min blöja när jag blir gammal. Den här blöjan kan du kissa i lite längre för att spara pengar. Läs Carema

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.