Stå upp för svensk demokrati – bekämpa islamism, nazism och kommunism!

Sverige har haft demokrati i 100 år. Men den utmanas öppet av extrema krafter. Alla demokratiskt pålitliga partier och politiker borde tydligt stå upp för demokratin och bistå i arbetet med att motverka såväl islamism, nazism som kommunism. Ta ställning högt, tydligt och klart. I både ord och handling.

I Umeå finns det en tydlig gemensam linje mot nazism. Det är mycket bra. Men när det gäller för partierna att ta avstånd från kommunism och islamism, så blir det plötsligt betydligt svårare för vissa.

Varför? Hur svårt kan det vara att stå upp för den svenska demokratin? Det ställningstagandet borde vara mycket enkelt.

Umeå, Västerbotten, Sverige, EU. Alla dessa nivåer förtjänar politiker som är tydliga i sitt avståndstagande från islamism, höger- och vänsterextremism.

Till försvar för vår demokrati!

3 kommentarer

 1. Villy Hansen

  Att ”Stå upp för svensk demokrati – bekämpa islamism, nazism och kommunism!” innebär även att vare sig förhandla eller befatta sig med ett nationalistiskt parti som SD eller KD. I den utsträckning man tar sig an SD legaliseras och normaliseras de i en viss grad. Att lära sig lite mera om Weimarrepubliken vore bra för många. Historiskkunskap är inte helt betydelselöst. Som du säkert vet, som politiker, är folks förmåga att kritiskt granska ofta svag och faktaresistensen och kunskapsresistensen allt för utbredd. Dessutom är arga och besvikna människor benägna till det mesta vilket bland annat kan innebära att ge sina sympatier till politik med usel människosyn.

  • Jörgen K

   I samma ögonblick du nämnde Weimarrepubliken i Europas historia, föll all form av trovärdighet.

   Om inte debatten kan hållas i nutid är dnt fullständigt meningslös.

   Konsekvenserna av att föra debatten från 1919 och fram till 1933 är att då måste ”goda” Svenska politiker i deras partier i klartext visa vilka ställningstaganden de gjorde. Till stor skillnad att dessa åsikter, beteenden och ställningstagande följer oss till dags dato.

   Nej Villy Hansen, argumentering biter inte då plakatsymboliken och barrikadskränen ses och hörs, vänsterns och socialdemoktraterans dubbelmoral lyser igenom även idag med full kraft och någon ”vitbok” av skälighet är inte framlagd med trovärdighet, då man öppet demonstrerar för antisemitism och för terror! Så i skenet av detta kommer din svada att komma på skam då du vill föra frågan om historia- och nutidsinsikt på tal. Jag kan inte tolka detta på annat sätt än du söker ensamrätt på tolkningsföreträdet.

 2. Jörgen k

  Ja du Anders, du glömde antisemitismen som är så väl utbredd i de ”fina salongerna”..
  Med beaktande hur (M) röstat i EU och i Riksdagen under bara de senaste åren bör nog rättning i leden infinna sig med rejäl självkritik.

  Bifall i EU för erkännandet av Palestina som stat. B8-0277/2014 som exempel.

  Ökade anslag till den Palestinska myndigheten som nu sätter Sverige bland de enskilt största bidragsgivarna upp till nära 3/4 miljard årligen från Svenska skattebetalare som bekostar inte bara Hamas utan även resterna av det Muslimska brödraskapet. Att sedan Sveriges makabra hållning till Israel verkligen skadat fredsansträngningarna är vida känt, så varför medverkar till något så negativt?

  Nej Anders, peka finger bör man göra konsekvent, ordet måste följa handling så varför så diametral?

  Eller är ställningstagandet endast för att ”blocka” ut (SD) ??! Var hamnar trovärdigheten då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.