Skattepengar ska inte betalas ut till organisationer som inte delar våra grundläggande demokratiska värderingar

VK skriver idag om förskolan Bilaal, där imamen i Umeå som omhändertagits av Säpo haft en ledande roll i styrelsen, tydligen har haft stora brister i bokföringen. Miljontals kronor har gått från förskolans konton till okända personer. Umeå-imamen har varit kassör i den ekonomiska föreningen. Exakt hur det ligger till lär väl framkomma så småningom.

Sex personer i islamistiska miljöer har nu tagits i förvar av säkerhetspolisen. Varav alltså två med tydliga kopplingar till Umeå.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp säger i dagens VK att Säpos tillslag mot personerna “bygger på en grundad misstanke att de är ledargestalter i de extremistiska miljöerna. De bidrar till radikalisering, rekrytering eller finansiering. Flera av dem har också nekats medborgarskap när de har sökt eftersom Säpo har känt till detta.”

Hur det ligger till med allt detta är ju nu upp till Säpo och övriga inblandade myndigheter att redogöra för och dra slutsatser. Man vet ju inte mer än vad som framkommer i media just nu.

Men för Moderaterna i Umeå kan jag bara konstatera följande generella ställningstagande, inte minst inför måndagens kommande viktiga debatter i kommunfullmäktige:

Skattepengar ska aldrig betalas ut till organisationer som inte delar våra grundläggande demokratiska värderingar. Detta gäller såväl islamistiska organisationer, nazistiska organisationer som extremvänstern.

Vi måste ha tydliga regler för vad som gäller, oavsett det handlar om föreningsbidrag, projektpengar, förskolor, skolor, lokaluthyrning eller annat.

Umeåbornas skattepengar skall inte kunna gå till extremister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.