Även detta fullmäktige avbröts av klimataktivister

Även detta kommunfullmäktigesammanträde i Umeå avbröts av klimataktivister. Först vid sammanträdet i juni, nu även i augusti.

Det är beklagligt att man har så lite respekt för demokratin. Ska vi tvingas kalla in ordningsvakter eller ha polisbevakning för att förhindra olika grupperingars agerande och försök att störa sammanträden? Var är respekten för demokratin?

I samband med aktionen i juni så hyllades tilltaget av vissa politiker i Umeå kommun, däribland från Miljöpartiets sida. Jag hoppas att vi slipper se samma beteende från förtroendevalda denna gång.

En kommentar

 1. Brorson

  Muslimjakten, som AP ägnar sig åt. ger ingenting i kampen mot den våldsanvändande extrema islamismen. En anonym har skrivit på Hägglunds blogg att vänsterextremister står för nästan lika mycket våld som högerextremisterna. Hägglund frågar vilka de vänsterextremisterna är, och den anonyme svarar AFA (antifascistisk aktion) och RF (Revolutionära fronten). Men det finns fler, och RF har troligen lagts ner. De, som ledde stenkastningen mot polisen under Göteborgskravallerna 2001 var enligt polisen en anarkistisk grupp och Rättvisepartiet Socialisterna, som Hägglund då var medlem i.

  Rättvisepartiet Socialisterna är den svenska sektionen av Fjärde internationalen, som grundades av Leo Trotskij sedan han förlorats maktkampen mot Stalin om vem som skulle bli Lenins efterträdare. Jag har personligen träffat Fjärde internationalens agent, som kommit hit för att starta den svenska sektionen, som först hette Revolutionära marxisters förbund. Fjärde internationalen ligger bakom flera våldsamma upplopp i Västeuropa under senare delen av 1900-talet och nu. Exakt vilken relation AP, som är en avknoppning från Rättvisepartiet Socialisterna, har med Fjärde internationalen, känner jag inte till. Men ideologin och taktiken är ju densamma. Splittra och ta över.

  Nu försöker de värva muslimer ”som kan skilja mellan religion och politik”. Som om alla muslimer, som har tron som rättesnöre i sina liv, vore farliga extremister som vill avskaffa demokratin och nå sina politiska mål med våld. Är alla kristna, som har tron som rättesnöre, också farliga extremister? Är även kristna moderater potentiella terrorister? Det finns något som är gemensamt för alla religioner, och särskilt för religioner som tror på en enda Gud. Att Gud är större och visare än någon människa. Är det extremism? Eller är tron på staten som den absoluta sanningen extremism?

  1. Islam uppstod som en ny religion alldeles utanför den dåtida kristna världen och kom att lägga under sig tidigare kristna länder. Men de kristna ville inte helt underordna sig de nya herrarna, och lyda deras lagar. Det blev en ”salomonisk lösning” med i viss mån olika lagar för kristna och muslimer i samma land, s.k. parallella samhällen. Det är förvisso ingenting som jag vill ha i Sverige, men jag har dock förståelse för att invandrare från sådana länder, där det fungerar, kan se detta som en lösning även för Sverige. I en demokrati måste man tolerera att andra kan ha åsikter, som man själv inte stödjer. Tolererar vi inte kommunismen?

  2. För drygt tio år sedan gick imamen i en London-moské till polisen och anmälda att han hade bekymmer med några nya församlingsmedlemmar. De spred ett budskap, som enligt imamen inte var islam. Imamen fick ett medlidsamt svar från polisen att det inte är dess uppgift att avgöra teologiska tvistefrågor. Några veckor senare exploderade flera bomber i Londons tunnelbana och många människor dödades. Spåren ledde direkt till de nya församlingsmedlemmarna, som imamen hade försökt varna polisen för. I Sverige avvärjer Säpo, enligt egen uppgift, nya attentat nästan varannan dag. Hur hade det varit möjligt om staten hade varit fullständigt neutral i trosfrågor?

  I sin muslimjakt gör AP inte skillnad mellan sådana ”förnyare” av islam, som verkligen är en säkerhetsrisk, och sådana muslimer som har en mer traditionell muslimsk tro. Det är när muslimer är, eller åtminstone känner sig förföljda, men inte har någon djupare kunskap om sin egen religion, som extremisternas värvningar lyckas.

  I sitt näst sista blogginlägg har Jan Hägglund, AP, skrivit en imponerade lång lista med muslimers alla rättigheter i hans idealsamhälle. Men något fattas. En liknande rättighetslista för oss kristna skulle öppna ögonen, så att alla kan se att vilket hot mot demokrati och mänskliga rättigheter den trotskistiska ideologin är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.