Bra agerat av Jan Hägglund (AP)!

Bilden kan innehålla: 1 person, text

Detta är på sätt och vis ett unikt blogginlägg, då jag tror att det är första gången på 12 år (började blogga i februari 2007) som jag berömmer Arbetarpartiets gruppledare Jan Hägglund. I alla fall i skrift.

Jag och Hägglund har, liksom våra partier, i många politiska frågeställningar helt olika ståndpunkter i den lokalpolitiska debatten. Inte minst utifrån den klassiska höger-vänster skalan. Precis som det skall vara. Men i kampen mot den radikala islamismen står vi på samma sida.

Jag läste i går kväll i Expressen om ett mycket bra initiativ. IS-terroristerna som tagit sig tillbaka till Sverige hör hemma bakom lås och bom, och nu har en grupp med bl.a. polisen Ulf Boström i Göteborg gått igenom lagstiftningen för att kunna lagföra dem. Polisanmälan mot de 300 IS-terroristerna med anknytning till Sverige är inlämnad.

Mycket bra!

 

Från Expressen:

”Polisen Ulf Boström anmäler 300 svenska islamistiska extremister som anslutit sig till terrorstämplade grupper.

 Enligt anmälan har polisen ihop med experter funnit stöd i svensk lagstiftning för att inleda förundersökningar.

– Dessa IS-terrorister utgör en fara för det svenska samhället i allmänhet och de brottsoffer som sökt skydd i Sverige i synnerhet, säger Boström.”

 

En eloge till Arbetarpartiets gruppledare Jan Hägglund i Umeå, som enligt nyhetsartikeln är en av anmälarna.

Jag ser förövrigt också att Jan Hägglund själv har bloggat om det nu på morgonen.

Bra agerat! De extrema islamisterna måste bekämpas såväl internationellt, nationellt som lokalt här hemma i Umeå.

2 kommentarer

 1. Robin

  Bra Anders!

  Ett föredöme att berömma andra partier/ledare isf att bara jaga billiga/populistiska poänger. Stärker trovärdigheten.

 2. Brorson

  Man kan spekulera om vilka motiv Hägglund har, men i just det här fallet kan även jag avstå från sådana funderingar, eftersom vi måste samla maximalt stöd över hela den politiska skalan mot dessa brott mot mänskligheten.

  Det är ju dessutom en professionell polis och inte någon vänsterextremist, som har valt ut de 300 som har anmälts. Detta borgar för att det åtminstone finns skälig grund för misstanke mot dessa 300, vilket torde vara nog för åtal. Frågan är dock vad den svenska lagen säger, med tanke på regeringens senfärdighet med ny anti-terroristlagstiftning och huvudregeln att ingen ska dömas för handling, som inte var straffbelagd, när den begicks. Men det vore dock märkligt om det öht inte finns någon svensk lag, som är tillämplig i dessa fall.

  Även till synes oskyldiga handlingar, som att ge sjukvård, kan vara medhjälp till folkmord. Det handlar ju nu inte om personer, som i försvaret av sitt eget land har råkat tillhöra samma militära enhet, som personer som personligen har begått krigsförbrytelser. Utan om illegala immigranter i Syrien och Irak med hemvist i bl.a Sverige. De har rest ner i avsikt att mörda eller fördriva dessa länders rättmätiga invånare och bl.a. stjäla deras hem, som de har flyttat in i.

  De bör inte få gå fria på svenska gator, bl.a. i syfte att skydda svenska muslimer för ideologisk påverkan. Förutom att skydda både svenska medborgare och flyktingar från direkta våldshandlingar. Jag tar fortfarande avstånd från Hägglunds beskyllningar mot enskilda miljöpartister i Umeå för att stödja terrorism bara för att de har samma religiösa tro som IS-terroristerna PÅSTÅR sig ha, Även IS-terroristerna har väl lärt sig att moderera sina budskap, så att de inte blir genomskådade ens av teologiskt pålästa muslimer.

  Man måste skilja agnarna från vetat, vilket verkar ha gjorts i detta fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.