Hanif Bali (M) gjorde succé på Umeå universitet!

hanif

Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali besökte Umeå igår. Det var mer än fullsatt i hörsalen på Umeå universitet vid Moderata Studenters arrangemang.

En kort sammanfattning: succé!

Med långt över 100 000 följare på sociala medier når Bali dagligen ut till fler människor än många dagstidningar. Han har suttit i riksdagen sedan 2010. Under en timme fick åhörarna – de allra flesta studenter – fritt ställa frågor och han svarade i högt tempo.

Moderaterna är största parti bland unga, och det var även något som Bali berörde. Högern dominerar också numera på sociala medier. När Sverige gick till val senast – EU-valet i maj 2019 – blev Moderaterna förövrigt största parti bland förstagångsväljare, och vi vann även skolvalet solklart.

Gårdagens välbesökta möte på Umeå universitet var verkligen en energikick!

4 kommentarer

 1. Olle

  Härligt, slutar du nu grina om ”god ton” i dina inlägg? Eller gäller det bara när det ”drabbar” dig?

 2. Jörgen K

  Hanif Bali är den som saknats i politiken, slagkraftig och rättfram !! Partiet måste inse värdet av en debattör som hanterar och förstår värdet av dagens kommunikativa kanaler !! Tummen upp för Hanif !

 3. Brorson

  Igår 14 /10 skrev Holmlund ett inlägg, som började med ”Ska regeringen lägga sig i kärnkraften. Det tycker inte jag och det behövs inte heller några beslut om det. Jag har varit anhängare av kärnkraft men i energiöverenskommelsen är det upp till Energibolagen om de vill bygga i framtiden.”

  Jag skickade en kommentar, som han fortfarande inte har publicerat: ”God dag, yxskaft. Ja, det är vad som behövs i vedboden. Problemet är bara det att du kan klyva kilowatten hur många gånger som helst, men du får ändå inte in dem i vedboden. Det är pinsamt en så obildad regering vi har.”

  I stället för att publicera min kommentar fick jag ett hotfullt mejl: ”Din kommentar. Den faller egentligen under åtal eftersom du har kränkt mig som person. Så du vet vad som kan hända”. Holmlund har alltså hotat mig med åtal för att jag har anklagat Löfvén och resten av regeringen för vedbodtänkande, så jag skickade ett svarsmejl med frågan ”Sitter du i regeringen?” Jag visste ju inte om Holmlund fortfarande har kvar sin tidigare sunda inställning till kärnkraften, eller ej. Men han har alltså hotat mig med åtal för att jag har kritiserat statsministern för att vara obildad. Har Sverige blivit som Turkiet?

  Om Löfvén verkligen tror på vad han säger, eller om det han säger i rollen som statsminister bara är en anpassning till Mp, kan jag inte heller veta. Men om han tror på vad han säger, tyder det på brist på bildning. Jag är beredd att möta Holmlund i Umeå tingsrätt, för han tänker tydligen åtala mig för brottet Förtal mot regeringen. Jag kommer i så fall att kalla Kristersson som vittne, så får han upprepa vad han sa i partiledardebatten. Kristersson sa inte att vi har elbrist idag, utan talade om vad som händer om kärnkraften försvinner

  Idag 15 /10 har Holmlund skrivit ett nytt inlägg, typ Husbondens röst, där han skriver ”.Vi har ett stort överskott av el, det är så. I söndags var det partiledardebatt. En intressant del som man kom in på var klimatet och då kom in på kärnkraften. Kristersson var totalt okunnig om det är brist eller inte på el. Han sa att det är brist på el idag men det är helt fel. På bilden ovan kan ni se hur det är med detta. Stefan Löfven sa att det är ett stort överskott och så är det och som ni kan se på bilden ovan.”

  Uppenbarligen ett svar på min kritik mot regeringen, som han dock fortfarande inte har vågat publicera. Men i den kommande förtalsrättegången, som Holmlund gör allvar av sitt hot att åtala mig, kommer den att bli offentlig. Så får alla veta vilken obildad regering vi har, som inte kan skilja mellan energi och effekt.

  Holmlund skriver också i sitt nya inlägg att all energikrävande industri kan flytta till Norrland, tydligen ovetande om att merparten av denna industri redan finns i Norrland. Men vad händer då med tillgången till el i resten av landet, när det inte blåser och kärnkraften inte finns kvar? Jo, det vill Holmlund – och regeringen – lösa med nya överföringsledningar.

  Delar Holmlund minister Per Bolunds rent koloniala syn på Norrland, som han förde fram i partiledardebatten, att de norrländska älvarna är som ett jättestort batteri, som kan leverera obegränsade mängder el. Bolund ljög i en annan fråga också, när han påstod att Sverige har världens hårdaste våldtäktslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.