Folkbladet avslöjar: Dömd brottsling tränade klimataktivister i Umeå och fem (!) politiker är aktiva medlemmar i Extinction Rebellion Umeå.

folkbladet

Folkbladet avslöjar idag att Extinction Rebellion Umeå tränats i aktivism av en kriminell, som av lantbrukare beskrivs som terrorist. Mannen har flera gånger dömts till fängelsestraff – brott som försök till sabotage, inbrott på militäranläggningar och förstörelse för jordbrukare.

Folkbladet avslöjar också att fem (!) lokalpolitiker i Umeå är aktiva medlemmar i Extinction Rebellion Umeå. De tillhör Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Fi.

Två av dem sitter tydligen i Miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Detta är skamligt, men tyvärr inte förvånande. När klimataktivisterna har stört fullmäktiges sammanträden i Umeå, så har de direkt hyllats av andra politiker på vänsterkanten.

Tack Folkbladet för att ni granskar!

Vi är många som förundrats över att lokalmedia blundat för dessa antidemokrater, som dessutom agerar helt öppet i Umeå.

Men Folkbladet tar i alla fall sitt ansvar. Det ger respekt.

En kommentar

  1. Brorson

    Extinction Rebellion har inte i demokratiska politiska partier att göra, eftersom organisationen ifråga har tagit avstånd från den demokratiska parlamentariska vägen för att nå sina mål. Oavsett vad man tycker om målen, finns det regler som ska följas. I andra kommuner har denna utomparlamentariska extremistorganisation inte nöjt sig med att veckla upp banderoller inne i mötessalen, utan har även försökt ta över mötet och hindrat ledamöterna att tala. Detta är från min sida inget fördömande av utomparlamentariska metoder i sig, men för att accepteras ska de vara just utomparlamentariska och lagliga. Och alltså inte hindra den parlamentariska demokratin eller försöka påtvinga densamma sina egna åsikter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.