Äntligen kameraövervakning i Umeå – men var tog de högröstade kritikerna vägen?

fullmäktige19-768x1024

En fråga som har debatterats mycket i Umeå kommunfullmäktige under senare år är behovet av kameraövervakning på brottsutsatta platser.

Vi moderater har föreslagit detta upprepade gånger. Gång på gång har vi förlorat omröstningarna. Oavsett hur illa läget har varit ute på gator och torg.

Vi har som politiskt parti varit i stort sett ensamma om att efterlysa kameraövervakning.

Debatten har stundtals varit väldigt hård och frän.

Jag och Moderaterna har anklagats för att svartmåla Umeå, att vi moderater mot bättre vetande har spridit hat och oro genom våra förslag och vårt uppmärksammande av kriminaliteten i Umeå. Vissa partier har dessutom ansett att kameraövervakning i det offentliga rummet skulle vara ett så kraftigt ingrepp i den enskilde individens integritet, att de inte skulle kunna acceptera detta i Umeå. Trots sådant som en ökning av narkotikabrott, stölder, våldsbrott och sexualbrott över tid.

Nu har Polismyndigheten själv beslutat att sätta upp övervakningskameror på tre områden: Rådhustorget i centrala Umeå, Ålidhems centrum och Östra Ersboda centrum. Detta för att polisen vill öka tryggheten, motverka brottsligheten och underlätta utredningar av brott. Grova våldsbrott, delvis öppen narkotikaförsäljning, stölder, skottlossningar på vissa områden liksom annan brottslighet har varit bidragande till att polisen nu sätter upp kameror.

Fantastiskt bra!

Men var har alla de arga kritikerna till kameraövervakning tagit vägen?

Var är alla partier och politiska företrädare som gått till hårda angrepp på oss moderater?

Var är de som avfärdat oss med att vi svartmålar och sprider oro?

För det var väl inte bara ett politiskt spel ni ägnade er åt, när ni gång på gång på gång angrep oss moderater i denna fråga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.