Fruktansvärt! Andra helgen i rad med bilbränder i Umeå!

Foto: David Andersson

För andra helgen i rad brinner bilar i Umeå. Detta är fruktansvärda nyheter. Vaknade i morse till nyheten att 50 (!!!) bilar har brunnit i natt i stadsdelen Mariehem, Umeå. Fruktansvärt för alla drabbade bilägare.

Polisen misstänker att branden var anlagd, bl.a. på grund av det hastiga brandförloppet. Polisen har nu inlett förundersökning om grov mordbrand.

‪För en vecka sedan brann fyra bilar i stadsdelen Ersboda. Där misstänktes branden också vara anlagd.

Nu räcker det! Bilbränder, våldsbrottslighet, narkotikabrott…. Allt det vi moderater har varnat för och uppmärksammat sedan två år tillbaka sker nu öppet i Umeå.

Men vad säger alla ni – politiska partier mfl – som angrep Moderaterna då, och påstod att vi bara svartmålade och spred desinformation? Trots att alla insatta visste att vi hade rätt.

Var är de styrande Socialdemokraterna i Umeå? Ni styr såväl på riksnivå som kommunen – varför så tysta? Och var är alla andra partier, som rimligen borde reagera?

Brottsligheten försvinner inte, bara för att ni duckar och undviker att prata om den.

Moderaterna i Umeå har länge varit tämligen ensamma om att uppmärksamma den framväxande kriminaliteten i vår kommun. Vi har förslag på såväl riksnivå som lokalnivå för att minska brottsligheten, och öka tryggheten.

Agera. Och våga uppmärksamma kriminaliteten!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.