Moderaternas krispaket för att rädda jobben

Konkurser och varsel slår nu rekord. Regeringen företagsåtgärder räcker inte. Närliggande länder gör större insatser än Sverige för att rädda jobben. Nu måste vi rädda alla jobb som går för att undvika massarbetslöshet.

Moderaterna presenterar idag det mest omfattande krispaketet någonsin:
🔵 Helt slopade arbetsgivaravgifter i april och maj (för alla arbetsgivare, även kommuner och regioner)
🔵 Möjliggör korttidspermittering på heltid – staten betalar 75%, arbetsgivaren resten.
🔵 Staten ska betala de fasta kostnaderna för företag som sett inkomsterna rasa

Totalt behövs det stöd på 100 miljarder kronor per månad i april och maj. Det är väldigt mycket pengar. Men alternativet; helt utraderade branscher, massarbetslöshet och utbrett bidragsberoende är ännu dyrare.

Denna kris skiljer sig mot tidigare ekonomiska kriser, eftersom den inte beror på underliggande problem i ekonomin. Ju fler jobb vi räddar nu desto snabbare kommer Sverige på fötter igen när smittspridningen är under kontroll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.