Stoppa biståndet till länder som vägrar ta emot sina egna medborgare

Den som nekas uppehållstillstånd i Sverige ska återvända till sitt hemland.

Idag stannar många istället kvar och blir en del av ett växande skuggsamhälle. Det är fel. Vi moderater vill att den som fått avslag på sin asylansökan lämnar landet.

För att öka pressen på hemländerna vill vi dra in biståndet om de vägrar ta emot sina egna medborgare.

En kommentar

  1. Carl-Axel Otterhall

    Snälla Moderater! Börja med att stoppa biståndet till privata skolor, vård- och omsorgskapitalister i Sverige!!! Varför inte förstatliga det humanitärt viktiga i samhället! Vore det inte bäst att börja där!? Hur mycket avser M att rasera det svenska trygghetssamhället och hur många skattekronor skall privata personer/företag få lägga i sin vinst på grund av er? Vi skattebetalare vill att våra pengar skall gå till vård, omsorg och skola. Vi skattar INTE för att finansiera privata personer/företag som vill skapa vinst på våra skattemedel.Antar att ni även söker vägar fram för att privatisera försvaret! När kommer det förslaget att läggas på bordet?
    Har reagerat väldigt negativt på din blogg senaste tiden. Medans andra politiker engagerat sig i det eländiga coronaviruset verkar du medvetet ha blundat för det. Endast ett inlägg har du haft ang. viruset. Ja du har nämnt det i ett par andra. I övrigt handlar det om att bekämpa brottslighet med längre straff och att stötta företag som har det svårt i dessa tider. Är du beredd att Skatteverket kan ta ut 30% mera från din lön till samhällsnytta i stället för att DU ska lägga dem på hög? ALLA som har en inkomst över kanske 50 k per månad borde få höjd skatt med låt oss säga 30%. Då börjar ert netto motsvara vad ni tillför kommunen/samhället. Tänk vad mycket pengar tjänstemän och politiker bara inom Region Västerbotten skulle generera till den offentlig sektorn. Har man 100 000:- per månad så klarar man definitivt av 70% skatteavdrag på lönen. Att få ut 25-30 000:- netto borde definitivt räcka för er. Det är ju vad de på golvet har brutto!
    Vi skippar biståndet utomlands och fokuserar på biståndet i Sverige. Hur anser du i egenskap av moderat att vi ska få upp kvalitén på vård, omsorg och skola? Svar förväntas!!!
    Spännande att se om du offentliggör denna kommentar eller inte. Om inte så finns det andra vägar fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.