Uppgörelsen ligger naturligtvis fast

Andreas Lundgren (S) med flera har ilsknat till på oss moderater. Detta efter att en av våra förtroendevalda på Facebook uttalat sig negativt om bl.a. ett möte man kallats till med Hållbarhetsutskottet. Ett möte som tydligen upplevdes meningslöst. Jag kan inte recensera själva mötet eftersom jag själv inte var där.

Men till huvudfrågan. Står Moderaterna i Umeå bakom den uppgörelse som finns om den politiska organisationen?

Svaret är ja. Till 100 procent.

Även sådant vi kanske inte gillat i en förhandling – men så är det alltid. Den politiska organisationen blir en kompromiss mellan olika partiers och valkartellers viljor. Samma sak skedde i förhandlingar inför – och efter – valet 2018.

De uppdrag vi har förhandlat till oss har skett – gemensamt med Alliansens valkartell och därefter internt inom den – har skett utifrån Moderaternas storlek i kommunfullmäktige. Varken mer eller mindre. Vi följer samma spelregler som övriga partier.

Moderaterna erhåller de uppdrag vi har rätt till i förhållande till vår styrka. Så även efter valet 2018, och vi ger som huvudprincip inte bort de uppdrag vi har förhandlat till oss, oavsett vad vi tycker om en nämnd eller enskilt utskott.

Huruvida något ska ändras i den nuvarande politiska organisationen får självklart utvärderas inför valet 2022. Behövs alla nämnder? Behövs alla utskott? Ska något utskott läggas ned, och ersättas av något annat? Sådant är inget nytt.

Men de förhandlingarna kommer längre fram, och sker inte via sociala medier.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.