Varmt välkommen till Västerbotten!

Igår fick vi beskedet att socialdemokratiska riksdagsledamoten och tidigare ministern Helene Hellmark Knutsson har utnämnts till ny landshövding i Västerbotten. Hennes förordnande gäller från och med den 1 augusti 2020 till och med den 31 juli 2026.

Varmt välkommen! Jag passade på att direkt dra iväg en hälsning till henne på Facebook och hälsa henne välkommen till såväl Västerbotten som Umeå. Vi har suttit i samma styrelse under några år, då vi både var invalda i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting 2011-2014.

Hon har ett brett kontaktnät på olika nivåer och det är precis det som behövs i den roll hon nu får. Hon har varit kommunalråd, landstingsråd, riksdagsledamot och minister för högre utbildning och forskning. Mycket viktigt som landshövding att ha upparbetade kontakter på nationell nivå, och det har hon verkligen.

Varmt välkommen hälsar Moderaterna i Västerbotten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.