Skottlossningar och sprängdåd fortsätter att öka i Sverige

I dagens VK fick jag en insändare publicerad. Lägger som vanligt upp den på bloggen.

 

10 förslag för att knäcka de kriminella gängen

I Sverige fortsätter skottlossningarna och sprängdåden. De kriminella gängen fortsätter att sprida skräck och förödelse. Bara de senaste tre åren har närmare 150 personer dödats i fler än 1 000 skjutningar i vårt land. Nu senast en flicka, född år 2007 (!), som sköts ihjäl i Botkyrka. Vi moderater kommer aldrig acceptera att otryggheten och mördandet fortsätter att breda ut sig.

Vi har också de politiska förslagen för att stoppa och bryta dagens utveckling:

– Sätt in fler poliser mot gängkriminaliteten

– Slopa straffrabatterna vid utdömande av straff

– Fördubbla straffen för gängkriminella

– Inför visitationszoner

– Inför vistelseförbud

– Sänk gränsen för obligatorisk häktning

– Öka polisens rätt till hemlig dataavläsning

– Inför kronvittnen

– Fler övervakningskameror

Gängvåldet runt om i Sverige kan stoppas, men tyvärr har vi en S/MP-regering som inte prioriterar kampen mot brottsligheten. Många av M-förslagen är klara och kan införas direkt om de får politiskt stöd i riksdagen. Samtliga förslag kan införas inom 6-12 månader!

 

Anders Ågren

Förbundsordförande

Moderaterna i Västerbotten

5 kommentarer

 1. Brorson

  En död och alla tillgängliga polisresurser sätts in. Nästan 5.000 döda, som hade kunnat räddas, och inte en enda polis. Den officiella siffran är nu 5.747, men jag har dragit ifrån det antal (uppskattningsvis 700 – 1.100som hade dött, även om FHM hade följt vetenskap och beprövad erfarenhet, som man har gjort i våra nordiska grannländer. Enligt lagen 1948 kunde en svensk statstjänsteman dömas inte bara vid uppsåt och oaktsamhet utan även vid oskicklighet. Nåväl, det finns andra brottsrubriceringar än mord och dråp, utan även framkallande av fara för annan.

  Ett vårdbiträde har åtalats för det brottet för att hon gått till jobbet trots symtom på covid 19. Förstod hon vad hon gjorde?. Hade hon samma kunskaper, i epidemiolog, som man borde kräva av en statsepidemiolog? Ännu har inget framkommit att någon har dött p.g.a. henne – men helt klart har hon begått ett brott, . Skillnaden är kanske att hon anmäldes av sin arbetsgivare, som stöddes av politikerna, medan FHM:s experiment med ”begränsad” smittspridning (i stället för att trycka tillbaka smittspridningen så mycket som möjligt) stöddes av regeringen.

  Prof. Björn Olsen har haft rätt när han anklagat FHM för grova misstag och sektbeteende särskilt under den första tiden och media för att ha spelat med i detta sektbeteende. Jag undrar vad media försöker dölja genom felaktig platsangivelse för mordet på 12-åringen. Platsen heter Eriksberg och närmaste större samhälle är den svårt brottsbelastade förorten Hallunda. Jag kände igen platsen direkt, eftersom jag har bott där under några veckor innan Hallunda byggdes. Det var ett jobb som skulle göras före byggstarten. Det är en idealisk plats för knark- och vapenhandel p.g.a. alla flyktvägar därifrån, som numera finns.

  Vad har hänt med hunden? Det påstås ju att flickan var ute och rastade hunden kl. 3.30 på natten på en mycket farlig plats. Men det tänker nog inte många, som stannar där och tankar bilen på väg söderut från Stockholm. Bara en halv minut efter tankningen är man ute på motorvägen igen.

  Enligt media arbetar polisen efter teorin att flickan sköts av misstag, dödades av en kula som var avsedd för någon annan. Unga män i skottsäkra västar har dagen efter varit på platsen och sagt till journalister att kulan var avsedd för någon av dem. Borde inte dessa kriminella individer omedelbart ha gripits av polisen för sina egna brott, när de ändå var på plats? Medlemmarna i de kriminella gängen ska inte vara ute i samhället. De ska plockas bort, varenda in, och buras in under lång tid framöver. Det är inte alls förvånande att unga individer, som ännu inte blivit straffmyndiga, sugs in i de kriminella gängen, när rekryterarna går fria.

  I morgonstudion idag fick inrikesminister Mikael Damberg, som ansvarar för polisen, frågan vad han tycker om M-förslagen. Han försäkrade att han stödjer förslagen, och det tror jag att han gör – för egen del. Men det finns starka krafter inom hans eget parti (S) som motarbetar, och jag tänker då på den tidigare justitieministern Tomas Bodström och den halvreligiösa sekten Socialdemokrater för tro och solidaritet, som leds av en f.d. Stalin-beundrare.

  Damberg upprepade gång på gång att gängmedlemmarna måste ”lagföras”, men sa inte ett ord om vad som ska hända sedan. Ska de få kölappar till fängelserna? Tyvärr talar inget parti (inte ens Moderaterna själva?) om att vi behöver minst tio nya storfängelser, om straffrabatterna ska slopas och straffen för gängbrotten ska fördubblas – och dessutom fler ska dömas till fängelse.

 2. Leif

  2 döda i arbetsplatsolyckor, bara i Umeå. när tar du bladet från munnen? När låser du inte ansvariga på dessa företag?

 3. Gunnar. F.

  Din parti ’kompis’ Sonnesson har ett mycket bättre förslag -återvandring!
  Känns lite hoppfullt att fler och fler börjar vakna, men å andra sidan är ju inte tuffe uffes kappvändar parti moderaterna mycket att lita på!
  //G.F.

 4. Brorson

  Med ”hårdare straff” avses i svensk debatt i praktiken längre straff, eftersom vi inte har olika hårdhetsgrader hos våra fängelser. Det finns däremot olika säkerhetsklasser, som bestäms av rymningsbenägenhet, risker för personal och andra fångar, att de ska bli misshandlade – inte av det begångna brottet. Men naturligtvis kan ett fängelse med hög säkerhetsklass upplevas som hårdare än ett fängelse med lägre säkerhetsklass.

  Vi har för närvarande tre säkerhetsklasser; sju fängelser i klass 1 (den högsta), 26 i klass 2 och 16 i klass tre. Jag föreslår att fem säkerhetsklasser införs, därav 4 fängelser i en ännu högre säkerhetsklass än dagen klass 1, samt att försöket med s.k. halvvägshus permanentas och benämns klass 5 – fängelser. Skratta inte, men de nya klass 5 – fängelserna ska ha ”svängdörrar”, så att fångarna kan komma och gå lite som de vill under dagtid. Detta dels för dömts till korta straff och är att lita på, att de inte avviker. Men också som en förberedelse för frigivningen under den sista delen av ett längre straff. Om det står klart att fången vill och kan starta om med ett nytt liv, utan nya brott.

  Jag har tidigare föreslaget att två tredjedels-frigivningarna avskaffas och ersätts för dem, som så önskar att byga ut den sista tiondelen av strafftiden mot två tiondelar i frivård, eventuellt med elektronisk fotboja. Den, som dömts till fängelse i tio år, får därmed möjlighet att avtjäna nio år av straffet i fängelse och två år i frivård, sammanlagt elva år före den definitiva frigivningen. Detta ska naturligtvis bara vara för svenska medborgare, för dem som kommer att friges till det svenska samhället och behöver skolas in i sitt nya liv i Sverige.

  Jag vill härmed inspirera till en diskussion omdels verkställigheten av fängelsestraffet, med syfte särskilt att hindra fångar att begå nya brott under strafftiden, själva eller med hjälp av kumpaner utanför fängelset. Säkerhetsklassningen ska därför inte bara avse om det finnsfysiska rymningshinder och hur effektiva de är, utan också möjligheten att få permissioner samt möjligheten att kommunicera med personer utanför fängelset – samt även med andra fångar i samma fängelse, för att de inte ska smida planer tillsammans.
  som

  Från de nya klass 1-fängelserna som jag föreslår ska byggas, ska i princip inga permissioner medges. Jag har länge reagerat mot den idiotiska idén att de, som har dömts till långa fängelsesstraff ska ”återanpassas till samhället” genom frikostiga permissioner. De resurser, som detta kräver, bör i stället sparas till slutet av strafftiden, som en förberedelse för det nya livet i frihet – samt efter frigivningen, då mycket stöd och hjälp kan behövas för att inte återfalla i brott.

  Jag vill härmed också inspirera till en diskussion om HUR MÅNGA nya fängelser som måste byggas ocj VAR I LANDET de ska byggas. Vi kan inte bara fortsätta att se på hur alltfler i arbetsför ålder flyttar från glesbygderna, särskilt i Norrlands inland, så att skattekraften hos de kvarboende minskar, samtidigt som behovet av offentlig service snarare ökar. Det behövs nya varaktiga jobb, som ökar skattekraften i dessa landsdelar, i synnerhet jobb med löner som betalas av staten.

  Räkna ihop hur många nya fängelseplatser, som behövs om Moderaternas förslag om slopade straffrabatter genomförs. Lägg därtill de nya fängelsplatser som kommer att behövas med alla straf-skärpningar, som flera partier verkar vara överens om. Och slutligen resultatet av att polisen griper fler. Det kommer att behövas minst tio nya storfängelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.