Hösten 2021 blir ringleden runt Umeå färdig för trafik

Ringleden runt Umeå närmar sig ett fullbordande steg för steg. Den 31 oktober 2021 ska Västra Länken vara öppen för trafik.

Efter ett arbete som pågått sedan 1980-talet, med många bakslag, överklagningar och diverse turer så ska vi äntligen få vara med om dess fullbordande.

Alliansregeringen beslutade år 2008 om en omfattande infrastruktursatsning, den s.k. närtidssatsningen och Umeåprojektet fanns då glädjande med som ett av dessa viktiga objekt, där även kommunal medfinansiering fanns med som ett krav.

Viktigt och efterlängtat för Umeå att ringleden efter alla dessa år förverkligas!

2 kommentarer

 1. Lars

  Det verkar hända en del i Umeå. Flyttade från stan 2006, men får nog ta en tur uppåt och provköra Västra Länken nästa år. Finns Frasses kvar på torget?

 2. Brorson

  Jag förstår nog att du som kommunalråd också måste ta upp lokala frågor. Men jag tar mig ändå friheten att skriva ännu en kommentar om den grova brottsligheten. Den enskilt mest effektiva delen i Moderaternas åtgärdsförslag torde vara förslaget om visitationszoner. Det sågades emellertid omedelbart av bl.a. Centerns Ungdomsförbund som stridande mot grundlagen, RF 2 kap 6 § och har ännu inte genomförts.

  Det är samma rättsvillfarelse, som när Folkhälsomyndigheten påstår att effektiva smittskyddsåtgärder, som hade räddat livet på 5.000 personer, hade stridit mot grundlagen. Men i så fall är det väl också förbudet i grundlagen att sätta folk i fängelse? Felet med grundlagen är att undantagen inte står i samma paragrafer som friheterna utan i slutet av kapitlet. De är ändå en skandal att både statliga tjänstemän och politiskt aktiva glider förbi undantagen och låtsas att de inte finns. Människor dör för att undantagen inte tillämpas.

  Och nu försöker Jonas Gardell med stöd av kultureliten återigen bilda opinion mot smittskyddet. Förra gången han gjorde det var 2012 /2013, när han angrep vårdpersonal för att ha handskar vid kontakt med kroppsvätskor (tårar) från HIV-patienter. Ska vi ha det så här; att somliga måste dö för att andra ska ha sin frihet att göra precis vad de vill, vare sig det gäller att sprida smitta eller bära skjutvapen utan att bli visiterade av polisen utan konkret brottsmisstanke?

  Ju längre tid som går utan att några skarpa åtgärder mot den skjutglada grova brottsligheten genomförs, desto, skarpare åtgärder kommer att behövas. Det som M krävde för ett år sedan ter sig idag alltför lamt. Visitationszoner behövs, men förslaget måste utvidgas till mer än skjutvapen. Även rätten att ö.h.t. vistas i Sverige. Det är inte alltid som mördarna själva bär vapnen med sig till brottsplatsen. Det tvingar de minderåriga att göra.

  Omvärlden ser med förvåning på ”det svenska tillståndet”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.