Moderaterna största parti i mätning från Aftonbladet/Demoskop!

Vilken bra start på dagen! Moderaterna är Sveriges största parti och är större än Socialdemokraterna i den senaste mätningen från Demoskop/Aftonbladet. Mycket bra arbete av Ulf Kristersson och hela det moderata laget – på olika nivåer.

Sverige behöver en ny regering, med Ulf Kristersson som ny statsminister!

Det går upp och ned i mätningar, men man ska inte sticka under stol med att det stärker arbetet när ett parti befinner sig i en positiv spiral.

2 kommentarer

  1. Brorson

    Moderaternas starkaste kort enligt min mening (andra kan tycka annorlunda) är:
    1. energipolitiken
    2. kriminalpolitiken
    3.migrationspolitiken

    Förbättringspotential finns dock inom samtliga tre områden. Detta gäller i ännu högre grad Socialdemokraterna, vars politik inom samma områden skulle bli mycket bättre om partiet avbryter samregerandet med Mp och börjar föra en socialdemokratisk politik i stället. Skillnaden mellan S och M skulle i så fall bli mindre. Den största vinnaren om Mp lämnar regeringen skulle Mp bli, som då får chansen att åter bli det som partinamnet säger att Mp är: ett miljöparti.

    Det var länge sedan, men Mp skulle åter kunna bli ett miljöparti med fokus på utomparlamentariska aktioner, som inte behöver innefatta olagligheter, och det kommunala arbetet i kommuner. där partiet har bra företrädare. Partiet skulle kunna använda riksdagen som en megafon till folket. Ett riktigt miljöparti hade lett kampen, inte minst lokalt, mot den gräsliga vindkraften och mot nya ledningsgator genom vår vackra natur. Rädda älvarna. Ställ miljökrav på kärnkraften i stället för att motarbeta den-

    Kan någon besvara frågan vilken koldioxidhalt i atmosfären som är den optimala? När den nivån är uppnådd, vare sig den ligger över eller under den nuvarande, ska halten stabiliseras på den nivån genom koldioxidneutral teknik. Fossila bränslen kan användas om återupptaget är lika stort som utsläppen. Detta tycker jag bör vara ett angeläget forskningsområde, som inte minst Moderaterna borde driva.

    Hur stor potential finns för trädplantering i världen, för återbeskogning av öknar och stäppmarker? Och alltså: Hur mycket behöver det naturliga kretsloppet för koldioxid, växternas återuppta, kompletteras med kemtekniska eller biotekniska lösningar?

    Vid sidan av detta måste Sverige åter bli en ledande kärnkrafttekniks nation. Återanvändning är också ett slags kretslopp. Det radioaktiva avfallet finns redan. Slutförvaring under hundratusentals år är ingen väg ut ur kärnkraftsamhället. Även om mänskligheten under de långa tiderna återvänder till stenåldern, kommer de att leva i det kärnkraftsamhälle, som har skapats under vår tid.

    Om vi inte satsar på återanvändning av det radioaktiva avfallet i en ny typ av reaktorer, som ger en restprodukt, var radioaktiva strålning avklingar under 200 – 300 år. Att det skulle finnas någon annan väg ut ur kärnkraftsamhället är kanske det värsta bedrägeriet.

  2. Brorson

    I min förra kommentar diskuterade jag bl.a Moderaterna starkaste frågor, och hur M kan bli ännu bättre, samt möjligheten till ett närmande mellan M och S, vilket torde förutsätta att Mp lämnar regeringen. Samt framtiden för Mp utanför regeringen. Det finns massvis med lokala opinioner runtom i landet, som efterlyser ett riktigt miljöpart, vilket Mp inte är idag, då Mp snarare är miljöns och naturens värsta fiende. Inget annat parti har blivit så korrumperat av makte. Den där blåsbälgen på de större partierna, som man trodde att Mp skulle bli, saknas idag mer än någonsin.

    Nu ska jag skriva något om laguppställningen inför valet 2022. Den parlamentariska demokratin måste räddas från fortsatt förfall. Det måste bli ett slut på jökboet. Vi måste ha en handlingskraftig regering, helst med egen majoritet i riksdagen, och en lika handlingskraftig opposition. Löfvéns stora misstag var hans strategi för att splittra borgerligheten, vilket i ännu högre grad har splittrat sossarna själva. I synnerhet de stora partierna, S och M, behöver varsin huvudstrategi och en eller flera reservstrategier för att hantera olika parlamentariska situationer.

    Moderaterna
    Huvudstrategi: Borgerlig regering med egenmajoritet i riksdagen-.
    Reservstrategi 1: Moderat enpartiregering, som söker stöd hos andra partier fråga för fråga.
    Reservstrategi 2: Koaliteionsregering tillsammans med Socialdemokraterna, med egen majoritet tillsammans i riksdagen.

    Socialdemokraterna
    Huvudstrategi. Socialdemokratisk enpartiregering med egen majoritet i riksdagen..
    Reservstrategi 1: Socialdemokratisk enpartiregering i minoritet men med stöd av Vänsterpartiet.
    Reservstrategi 2: Koalitionsregering tillsammans med Moderaterna, med egen majoritet tillsammans i riksdagen

    En flerpariregering, som inte har egen majoritet i riksdagen är av ondo och leder på sikt till regeringsmaktens förfall och väljarnas misstroende mot demokrati..Kan man inte bilda en koalitionsregering med egen majoritet i riksdagen är en enpartiregering i minoritet att föredra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.