Sveriges nuvarande regering är ett enda stort haveri

All svensk kärnkraft kan tvingas stänga ned 2024 på grund av Socialdemokraterna.

Hur då? Jo, det handlar om förvaringen av använt kärnbränsle. Det behövs utökat lager, och Oskarshamn kommun har sagt att det är okej med dem. Experter och Strålskyddsmyndigheten har gett grönt ljus. Men ett slutgodkännande från regeringen krävs, och regeringen vägrar ta beslutet.

Statliga energibolaget Vattenfall varnar nu för att de tvingas stänga ner alla sina kärnkraftsreaktorer 2024 om regeringen inte godkänner det utökade förvaret av kärnbränsle. Det vore en katastrof för landet.

Kärnkraften levererade 30% av all el i Sverige förra året. Kärnkraften är dessutom fossilfri och leder inte till några koldioxidutsläpp, vilket t.ex. kol och olja (som Sverige tvingas importera när kärnkraften stängs ner) gör.

Denna regering måste röstas bort i valet 2022!

En kommentar

  1. Brorson

    Stängs kärnkraften kan i glömma det där med snabba tåg. Det blir visserligen inte en återgång till ångloken, men till de ellok som kom efter ångloken och i ett viktigt avseende har samma egenskaper som ångloken. Nämligen att tåget inte stannar helt, utan går ner i fart vid sänkt ångtryck. Att tåget inte stannar het, utan går ner i fart vid sänkt spänning i kontaktledningen. .Det beror på den moderna halvledartekniken, som sparar hälften av elenergin, men kopplar från drivmotorerna vid spänningsfall. Därför kan man inte köra moderna tåg med vindkraftel. Den, som vill ersätta inrikesflyget med snabba tåg, får lov att ta skeden i vacker hand och inse att man kan inte få allting som man vill ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.