Stärk ekonomin för landets pensionärer!

I dagens Folkbladet skriver jag tillsammans med Elmer Eriksson, länsansvarig för Moderata Seniorer, om vikten av att stärka ekonomin för landets pensionärer. Läggs även upp här på bloggen.

 

Stärk ekonomin för landets pensionärer!

Många pensionärer får i dag inte ekonomin att gå ihop. Moderaterna har konkreta förslag för att stärka pensionärernas ekonomi. Den som ett helt arbetsliv varit med och byggt Sverige måste känna att det lönat sig – att pensionen räcker till.

På sikt skapar en starkare ekonomi och fler i arbete förutsättningar för en positiv utveckling av pensionerna. Inget är viktigare för en högre pension än att sysselsättningen och att antalet arbetade timmar utvecklas väl samt att reallönerna ökar, eftersom pensionerna bygger på hur ekonomin utvecklas. Men det finns också ett stort värde i att omgående ge Sveriges pensionärer större ekonomiska marginaler.

Det är bra att det finns en politisk överenskommelse om att förstärka grundskyddet i pensionssystemet, men mer måste göras för att stärka pensionärernas ekonomi. Sänkt skatt på pension är en viktig del i det. Moderaterna har föreslagit sänkt skatt för alla pensionärer i samma omfattning som vi sänker skatten på arbetsinkomster.

Det finns ett stort värde av att ge landets pensionärer större ekonomiska marginaler. Pensionen ska gå att leva på.

 

Anders Ågren

Förbundsordförande

Moderaterna i Västerbotten

 

Elmer Eriksson

Länsansvarig

Moderata Seniorer i Västerbotten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.