Umeå behöver mer borgerlig politik!

Idag släppte de styrande S/MP sitt budgetförslag för Umeå kommun år 2022. Med anledning av det har jag fått frågor från bl.a. media om när övriga partier släpper sina budgetförslag.

Så jag lägger upp här på bloggen. Vi följer samma tågordning som tidigare. Nästa vecka kommer övriga partier i kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott att presentera sina budgetförslag, och veckan därpå övriga partier i kommunstyrelsen.

Moderaternas alternativa budgetförslag för Umeå kommun släpps således tisdag den 1 juni!

En sak är säker – Umeå behöver maktskifte och mer borgerlig politik!

3 kommentarer

  1. Brorson

    Johan Forsellär nog de M-politiker som inger mest förtroende. Han har helt rätt att vi behöver anonyma vittnen. Morgan Johansson undanglidande svar om MP verkligen stödjer regeringens förslag, gav intryck om oenighet inom regeringen och att Morgan därför nöjer sig med att lägga fram bara det ena av två förslag om vittnen. Nämligen det om kronvittnen, som stöds som mer effektivt av utredaren (/en domare i HD):

    Emellertid ser jag en större risk för rättssäkerheten med kronvittnen än med anonyma vittnen, som förkastas just med hänvisning till rättssäkerheten. Att anonyma vittnen sällan används i länder, där sådana förekommer, är ett dåligt argument. Jag tror att möjligheten att vittna anonymt, om man behöver höras som vittne, kan förmå fler vittnen att tala om för polisen vad de har sett eller hört.

    Jag ser som självklart att polisen med ledning av detta försöker få fram andra och tillräckligt starka bevis, så att vittnet inte behöver höras av rätten, Att ett vittne skulle ha lättare att hålla sig till sanningen om gärningsmannen har hans / hennes namn på ett papper, är löjligt.

    De av regeringen förslagna skärpta straffen för hot mot vittnen är verkningslös symbolpolitik. Om han inte gärningsmannen dessförinnan har lejt någon annan för att verkställa hämnden, kan han ju göra det själv några månader eller ett något år senare, när han blivit fri.

  2. Brorson

    Morgans konstiga svar på programledarens frågor om enigheten inom regeringen under Aktuellt-debatten med Forsell ger upphov till många undringar. Är det verkligen MP:s politik att skydda grovt kriminella mot fällande domar. Eller är det ett försök till kohandel, exempelvis att tvinga fram en omedelbar nedläggning av Bromma i utbyte mot något som är viktigt för sossarna, såsom att visa resultat i kampen mot gängen? I debatten om biståndet till Palestina deltog inte biståndsministern Per Olsson-Fridh, MP: utan språkröran Stenevi med kategoriska besked. Detta är en öm tå för MP, som länge har stött palestinsk terrorism och antisemitism. Nu verkar ju sossarna dessutom vara beredda att byta ut MP mot C efter nästa val.

  3. Ulf Parde

    Bankerna har svikit fullständigt. En eventuell bankskatt bör öronmärkas till att Riksbanken öppnar kontor med kontanter på landsbygden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.