155 gängkriminella gripna – TROTS regeringens motstånd mot avlyssningsmetoderna

Svensk polis har samarbetat med bland annat FBI i den internationella insats som möjliggjort att fler än 150 misstänka svenska gängkriminella kunnat gripas. Det är en fin framgång!

Men det sjuka är att framgången sker TROTS att den svenska regeringen (S/MP) INTE vill att man ska kunna använda sig av dessa avlyssningsmetoder.

Insatsen hade inte varit möjligt utan utländsk lagstiftning och utländska befogenheter.

Utan konkret brottsmisstanke har svensk polis inte möjlighet att använda hemliga tvångsmedel i förebyggande syfte.

Moderaterna vill att svensk polis ska få den möjligheten. Då skulle vi bli mindre beroende av andra och dessutom kunna utforma egna rättssäkerhetsgarantier. Varför vill inte S ge svensk polis den möjligheten?

S och MP måste röstas bort från regeringsmakten!

En kommentar

 1. Brorson

  Där jag bor är Liberalerna det ledande borgerliga oppositionspartiet. Det är Moderaterna som rättar sig efter den liberala linjen i kommunpolitiken, inte tvärtom. Förklaringen är att L är bäst på sakfrågorna. L fick min röst i senaste kommunalvalet. Vänsterborgarna. Att L upplevs som ett elitparti är på gott och ont. Att man upplevs som ett parti för en ganska liten högavlönad elit, är inte bra. Väljarbasen måste breddas med en politik, som passar även låg- och medelinkomsttagare. Att de liberala politikerna kan upplevas som en kunskapsmässig elit får väl däremot anses som ett plus.

  Men det gör partiet inte alls på riksnivån, med allt tjafs och offentliga utspel som bara är avsedda för partimedlemmarna. Och knivkastningen mot partiledaren, som har övergått från kritik till rena sabotage, för att få något att kritisera. Tjafset om regeringsbildningen, med undertryckande av hur en svensk regeringsbildning faktiskt går till, är inte värdigt ett parti som länge har framstått som en kunskapsmässig elit. Den överdrivna roll – Holmlunds anda – som tillskrivs SD vid en kommande regeringsbildning, hade man kanske förväntat sig från grundskolebarn efter deras första lektion i samhällskunskap.

  De liberala ledarskribenter som förfasar sig över ett dyrköpt SD-stöd för valet av Kristersson som statsminister, borde i stället fråga sig vad Löfvén är beredd att betala för SD-stöd. Han har ju visat sig kapabel att sälja ut allting som gångna tiders socialdemokrater har byggt upp. Det är nämligen samma procedur för valet av statsminister, oavsett om statsministerkandidaten heter Stefan Löfvén eller Ulf Kristersson. Det kallas negativ parlamentarism.

  I ett läge, när inget av blocken har majoritet, kan SD avgöra valet genom att helt sonika avstå från att rösta. Skulle Löfvén avstå från en ny period som statsminister med stöd av nedlagda SD-röster? Men det är vad han kräver att Kristersson. Även om det borgerliga blocket skulle bli det största blocket och även om Moderaterna skulle bli det största partiet.

  Sosseriet och deras medlöpare bland liberala ledarskribenter har tydligen inspirerats av Donald Trump och hans envetna krav att alla röster inte skulle räknas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.