Mycket bra siffror för Umeås hotell i sommar!

Efter en extremt tuff tid för besöksnäringen, så kommer nu positiva nyheter och siffror. Jag tar mig friheten att lägga upp det pressmeddelande som Visit Umeå skickade ut tidigare idag.

I juli månad så slog man t.o.m. rekordet från år 2019 med sju procent. Fantastiskt bra. Nu gäller det att det positiva utvecklingen håller i sig, så att vi kan få fart på ekonomin och besöksnäringen efter pandemin.

 

Pressmeddelandet:

Rekordsiffror för Umeås hotell i juli månad

 

Sommaren 2021 blev ett välkommet styrkebesked för Umeås besöksnäring. I juli satte Umeås hotell nytt rekord med 74 418 gästnätter.

– Nu har vi chansen att återbygga besöksnäringen inom evenemang, möten och privatturism, säger Sara Gustavsson, vd på Visit Umeå.

Efter ett tufft 2020 med hårda restriktioner och kraftigt begränsat resande kom ett positivt resultat för Umeås hotell i sommar. Preliminära siffror från Tillväxtverket/SCB visar på 74 418 gästnätter i juli, vilket innebär en ökning med 46 procent jämfört med samma period 2020. Det betyder dessutom en ökning med sju procent mot rekordåret 2019.

– Fantastiskt kul att se att hotellen i Umeå slår nytt rekord i gästnätter, pandemin till trots. Dessa besökare har hela besöksnäringen behövt, som har 15 tunga månader bakom sig, säger Sara Gustavsson, vd på Visit Umeå.

Ökning i hela regionen

Även loginäringen i Vindeln och Robertsfors har sett en påtaglig ökning av gästnätter under juli, även om man inte når upp till rekordsiffran från 2019.

– Nu blickar vi framåt och ser mycket fram emot att restriktionerna släpps i slutet på september. Nu har vi på riktigt en chans att återbygga besöksnäringen inom evenemang, möten och privatturism. Vi har en lång väg tillbaka, och fortfarande finns oro för resten av året, inte minst gällande kompetensförsörjningsfrågan som har blivit en jätteutmaning för hela näringen.

Totalt antal gästnätter

För logianläggningarna, som inkluderar hotell, vandrarhem, camping och stugbyar, blir resultatet i juli i Umeå 98 898 gästnätter, en ökning med 46% jämfört med juli 2020. För logianläggningar i Vindeln blir resultatet 7883, en ökning med 47% jämfört med samma period 2020.

– Vi har en bit kvar till rekordåret 2019, men det är glädjande att en del norrmän har återvänt. Vi ser samtidigt att Umeåregionens besöksnäring har använt den här tuffa tiden till att ytterligare vässa sitt erbjudande, det finns en imponerande kreativitet och drivkraft hos våra lokala aktörer, säger Sara Gustavsson.

Källa: Tillväxtverket/SCB. Siffrorna är preliminära och justeras över tid.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.