Återupprätta tryggheten

Otryggheten breder ut sig och grov kriminalitet är på frammarsch i Sverige.

 

Moderaterna tar befolkningens oro på allvar. Vi föreslår bl.a:

✅ Fler polisanställda – särskilt i yttre tjänst. Goda villkor så att fler väljer att bli poliser, och fler stannar kvar i yrket.

✅ Hårdare straff: dubbla straff för gängkriminella, slopad mängdrabatt och slopad ungdomsrabatt.

✅ Utvisa utländska brottslingar i betydligt högre utsträckning. Idag utvisas bara 20 procent av de utländska medborgare som döms för våldtäkt och som är folkbokförda i Sverige.

 

Otryggheten är utbredd även i Umeå. Vi har presenterat konkreta trygghetsförslag lokalt, däribland:

✅ Umeå kommun borde anlita ordningsvakter som ska arbeta trygghetsskapande runt om i kommunen.

✅ Kamerabevakning av särskilt brottsutsatta platser i kommunen ska ske snarast, i områden där Polisen inte har satt upp kamerabevakning.

✅ Fler trygghetsavtal ska upprättas, liknande det som tecknats för Ålidhem centrum.

✅ Alla brott på skoltid eller i anslutning till skoldagen måste polisanmälas, vilket tyvärr inte sker idag.

 

Det är hög tid att vidta åtgärder för att öka tryggheten och bekämpa brottsligheten.

3 kommentarer

  1. Hassan

    Inrätta en FÖRFATTNINGSDOMSTOL så att alla kränkningar mot äganderätt mm upphör!!!
    Sverige är väl snart det enda land som saknar detta!?

  2. Ulf Parde

    Håller med om en del – framförallt det där om fler utvisningar. Fler poliser blir också dyrt även om det kanske kan behövas några fler polisanställda. Att polisanmäla allt som sker på skoltid ökar bara administrativa bördor. Slagsmål på skolgården löstes ändå på min tid. Det var nog bra att läraren kom och bröt den enda gång jag var inblandad – annars hade jag förlorat. Sedan kan vi fundera över vilka brott som kan avskaffas. T. ex. om rökning på uteservering bör ägaren få bestämma själv. Men att en massa kommunanställda ska springa och jaga – skulle ändå inte våga göra det i utsatta områden – den som råkar slänga att tuggummi (överdriven lagskärpning) säger jag nej till

  3. Brorson

    Såg att C vill satsa 2,6 miljarder på att skydda kvinnor mot våld från män, som de har eller har haft en relation med. Det torde räcka till förvar för samtliga farliga män. Och just risk för återfall i våld mot kvinnor, är en av de brottstyper, som bör följas av förvaring som en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff. Och vore ett kart bättre skydd för hotade kvinnor än fotboja, kontakförbud, visitationszoner mm. Som nog kan behövas ändå.

    Som jag skrev i en tidigare kommentar ska förvaring ska ådömas följande personkategorier:
    a) Brottslingar som inte kan utvisas därför att de är svenska medborgare.(Grundlagen bör ändras så att personer, som har dubbla medborgarskap kan fråntas sitt svenska medborgarskap.)
    b) Utländska medborgare, som har utvisats efter avtjänat fängelsestraff, men trots återreseförbud har återvänt till Sverige i syfte att begå nya brott.

    Som jag också skrev i en tidigare kommentar, ska förvaring vara en extra påföljd för färdigstraffade personer, som därför bör ha möjlighet att leva ett så normalt liv som möjligt, men innanför murarna, genom att bo i små lägenheter i stället för normala fängelseceller. Men finns det då inte en risk att utländska medborgare, som har utvisats efter avtjänade fängelsestraff söker sig tillbaka till Sverige och begår nya brott här?

    Ja, och därför ska de speciella förvaringsanstalterna bara vara för svenska medborgare, eftersom de inte får utvisas,. Den. som efter utvisning söker sig tillbaka till Sverige, trots återreseförbud, får skylla sig själv, . Och det går kanske också att göra ett nytt försök med utvisning efter en tids förvaring i en vanlig fängelsecell. Om det ter sig sannolikt att vederbörande inte återvänder en andra gång, efter en ny utvisning, behöver han inte sitta av hela den ådömda förvaringstiden.

    Glöm inte att förvaring ska vara en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff. Och att förvaringen, enligt mitt förslag, ska upphöra i förtid även för svenska medborgare efter ansökan från internen, om denne kan visa att förvaringen inte längre behövs. Det kan vara en djupgående personlighetsförändring eller något liknande.

    När förvaring, som här kallades internering, avskaffades i Sverige 1981, så var ett argument att det är fel att straffa vissa brottslingar för framtida brott. Vilket givetvis var en rejäl tankevurpa hos lagstiftarna. . Syftet med förvaring
    /internering är ju att hindra personer, som bedöms vara särskilt farliga återfallsförbrytare, från att begå nya brott. Och därför kommer det inte att finnas något att straffa dem för. Straffet för de tidigare brotten har de ju redan avtjänat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.