Rädda svensk kärnkraft!

Kärnkraft är klimatsmart! Om vi låter fullt fungerande kärnkraft stängas ner riskerar det att få förödande konsekvenser för Sveriges möjligheter att klara klimatutmaningen och säkerställa en trygg elförsörjning i hela landet. Vi behöver mer klimatsmart el från förnybart och kärnkraft – inte smutsig kolkraft och rysk gas.

Rädda den svenska kärnkraften!

En kommentar

  1. Brorson

    Om syftet med det här inlägget är att locka nya väljare till Moderaterna behövs mer än att rädda fungerande kärnkraft. Det behövs mer ån mer kärnkraft. Vi ska INTE ha mer ”förnybart” om det betyder fler förstörda landskap. Vi måste ha ett omedelbart totalstopp för fortsatt vindkraftutbyggnad. Vi ska INTE ha mer el från vattenkraften.

    Möjliga utbyggnader av åar i södra Sverige ger ytterst lite el, men den ska vi inte avstå, om inte stora natur- och kulturvärden hotas av en utbyggnad. Möjliga effekthöjningar hos de större vattenkraftverken i Norrland, ska användas för att kompensera bortfallet genom återställandet av särskilt värdefulla älvsträckor samt anläggning av vandringsvägar för fisken.

    Vi ska självfallet inte ha SMUTSIG kolkraft, men vi måste få ett slut på fantasierna om att koldioxiden i sig skulle vara smutsig och att all el, som inte produceras med fossila bränslen skulle vara ren. Det är klart att vi inte ska göra oss beroende av rysk gas, men jag tycker att det är hög tid att avsluta det smutsiga propagandakriget mot Ryssland och i stället utveckla fredliga relationer och ett ökat handelsutbyte med detta land. Räcker det inte att ”väst” har knäckt sovjetkommunismen? Ska vi nu också knäcka den ryska nationen och hetsa ryssar mot ryssar och öka krigsrisken?

    Jag föreslår att de båda vattenkraftverken i Voxnan rivs, varigenom Voxnan som rinner genom Härjedalen och södra Hälsingland skulle bli den femte outbyggda Norrlandsälven. Samt att en utredning får titta på , som ekonomiska och andra konsekvenser av ett återställande av Stora Sjöfallet.
    som var Nordeuropas mest storslagna vattenfall

    Jag har tidigare föreslagit att Sverige ska ha 20 kärnkraftreaktorer i drift 2060, varav 14 nya (12 nya, om de nyligen avstängda reaktorerna i Ringhals återstartas).Med en byggtid på fem år per reaktorer, två under byggnad samtidigt och byggstart 2025, kommer vi att ha 20 i drift 2060. Och varför skulle vi inte göra detta i samarbete med Ryssland? Skulle detta var ett värre ont än att låga kinesisk rovkapitalism fortsätta att förstöra svenska landskap?

    Låt mig upprepa mitt tidigare förslag till lokaliserig:
    Forsmark,,´Norduppland: 3 reaktorer, varav 0 nya.
    Studsvik, Södermanland: 4 reaktorer, varav 4 nya.
    Oskarshamn, Småland: 3 reaktorer, varav 2 nya.
    Ringhals, norra Halland: 4 reaktorer, varav 2 nya eller återstartade.
    Ravlunda, östra Skåne: 6 traktorer, varav 6 nya.

    Vi måste självfallet bekämpa det enorma energislöseri som SMP-regeringen stor bakom, och i stället satsa på energisnål teknik. I så fall kan vi kanske få el över, som kan exporteras till i första hand Danmark och Polen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.