Sverige och övriga Europa behöver mer kärnkraft!

Kärnkraft är klimatsmart, fossilfritt och ger massor av el dygnet runt – även när det är vindstilla och solen inte skiner. Moderaterna vill bygga nästa generations kärnkraft!

Den fossilfria elproduktionen måste öka för att vi ska klara klimatomställningen. Kärnkraften måste ha en tydlig plats i energimixen – i Sverige men också i Europa.

Elen i södra Sverige var tidigare i veckan hela 672 % dyrare än för ett år sedan. Även i norr har priserna gått upp, men inte till samma nivåer som i söder. Men ännu värre väntas det bli. Statliga Vattenfall beräknar nu att vinterns elpriser kommer att slå nya rekord.

I takt med att regeringspartierna avvecklar planerbar kärnkraft, blir Sverige mer beroende av energikällor som vi inte kan styra över. Vi blir beroende av att regnoväder och vind helt enkelt dyker upp när vi behöver det, och att det enbart är vindstilla när det passar oss. Så kan inte en ansvarsfull regering hantera landets energiförsörjning.

Moderaterna vill värna befintlig kärnkraft och bygga nästa generations kärnkraft!

2 kommentarer

 1. Brorson

  Riksdagsledamoten Hans Hoff, S, kräver i en motion till S-kongressen att det byggs minst elva nya kärnkraftverk i södra
  Sverige. Tillsammans med de sex, som fortfarande är i drift, blir det sjutton i drift efter utbyggnaden. Nitton om de båda nyligen avställda återstartas. Det är alltså mycket ära mitt förslag att tjugo reaktorer ska vara i drift 2060.

  Till Aftonbladet säger Hoff att det är helt orealistiskt att tro att sol och vind kan ersätta kärnkraften. Om sol och vin tillsammans med biobränslen ska ersätta kärnkraften kommer hela Sverige att bli ett enda stort kalhygge, säger han. Min kommentar: I så fall kommer striden om de fjällnära skogarna att vara avgjord. De kommer inte heller att vara kvar. Per Bolund kommer att ha drivit igenom totalavverkningsplikt för alla skogsägare. Den mannen har ju visat sig kapabel att offra allt, t.o.m. sitt eget partis käraste hjärtefrågor, för sitt mål att framstå som Världens Frälsare.

  Lennart Holmlund har grundligt skändat minnet av Olof Palme på sin blogg, som igår var en orgie i knäfall för utländska kapitalister, som säger sig inte vilja ha kärnkraft-el. Han blåljuger, när han påstår att batterifabriker är ”gröna” industrier. I själva verket en oerhört smutsig verksamhet, som har lokaliserats till norra Sverige. Naturligtvis använder dessa kapitalister den gröna färgen för att förbättra sin image och dölja på vilket smutsigt sätt de gör profit. Den socialdemokratiska partiledningen försöker dra uppmärksamheten från detta faktum genom ett till intet förpliktigande prat om vinster i välfärden,

  Olof Palme var en av Sveriges största statsmän någonsin. Och det som gör att han förtjänar det epitetet är hans framsynta arbete för omvandling av det svenska atombombsprogrammet till civil kärnkraft. Både jag själv, som då var S-partimedlem, och Lennart Holmlund, som fortfarande är partimedlem men inte längre socialdemokrat i egentlig mening, stödde Olof Palme i kampen för en realistisk energipolitik. Jag hedrar fortfarande minnet av Olof,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.