Bilbränder i Umeå

Vaknar till nyheten om att ett flertal bilar brunnit upp på Tomtebo i natt. I samband med larmet, så kom uppgifter om att det varit stökigt på platsen och ungdomar som kastat smällare. Polisen har upprättat en anmälan gällande grov skadegörelse. Återstår att se vad man kommer fram till i just detta fall.

Umeå har under senare år drabbats av vad polisen misstänker är anlagda bilbränder vid ett flertal tillfällen. Under 2020 sattes 74 bilar i brand. Under 2021 har bilbränderna fortsatt men i något mindre takt.

Umeå får inte vänja sig vid anlagda bilbränder. Här har alla ett ansvar. Tipsa polisen, om ni vet något som kan hjälpa dem i deras utredningsarbete.

Vi moderater har också lämnat förslag om mer kamerabevakning på brottsutsatta platser. Det är bra om Polisen sätter upp bevakningskameror, men Umeå kommun borde komplettera med kameraövervakning på andra offentliga platser.

Vi är även beredda att anlita/anställa kommunala ordningsvakter för att bidra till att återupprätta tryggheten. Umeå kommun borde följa andra kommuners exempel. Ordningsvakternas uppdrag är att upprätthålla allmän ordning och skapa trygghet i kommunen. De ersätter inte poliser, men är ett komplement i det trygghetsskapande arbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.