Det svenska vägnätet fortsätter att förfalla!

I tisdags presenterade Trafikverket sitt förslag nationell plan för infrastrukturen för åren 2022–2033. Trots att betydande summor satsas på infrastrukturen räcker inte medlen till för att stoppa förfallet av vårt vägnät. Det gäller både det lågtrafikerade och det högtrafikerade vägnätet, enligt Trafikverket.

Det är en unikt svag plan – i ett väldigt gynnsamt läge – som verkligen inte löser Sveriges stora problem med infrastrukturen. Regeringen slarvar just nu bort en unik möjlighet.

Staten satsar ju sammantaget mycket pengar, 800 miljarder, men felprioriteringar kommer att leda till försämrad infrastruktur.  Vägarna fortsätter att förfalla – det kommer att drabba alla som är beroende av bilen för att vardagen ska fungera.

Det är sanslöst hur höghastighetsbanorna i södra delen av landet nu kommer att tränga undan viktiga infrastrukturprojekt – såväl vägsatsningar som andra järnvägsprojekt. Vi ser ju hur det saknas pengar till Norrbotniabanan, det finns inte ens pengar att bygga färdigt till Skellefteå (!), och byggstarten mellan Dåva-Skellefteå föreslås skjutas bort flera år i tiden.

Socialdemokraternas iver att bygga höghastighetsbanor i södra Sverige är en käftsmäll mot oss i norr – oavsett vi pratar vägar eller järnväg.

 

 

En kommentar

  1. Olle

    Men vänta du till nästa val ,då står S partiledare där igen med spaden och säger som 2 val tidigare .ATT NU SKA VI BYGGA NORRBOTTNIABANAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.