Socialdemokraterna har gått i spetsen för att avveckla svensk kärnkraft

Magdalena Andersson och Socialdemokraterna har gått i spetsen för att avveckla svensk kärnkraft.

Sverige förtjänar en ny regering och en ny energipolitik.

3 kommentarer

 1. Hassan

  Dom har nog lärt sig av R ”öppna Edra hjärtan”,B ”hkp” och ”tomhylsan” vilka tillsammans med bla vissa moderata nickedockor i Umeå SKROTAT FÖRSVARET,TÖMT BEREDSKAPSLAGREN och orsakat HÖG KRIMINALITET mm .
  Ska vi ha en ny regering ska den INTE ledas av gamla moderata nickedockor!!
  Kärnkraft kommer att behövas oavsett regering!

 2. Brorson

  Det stämmer. Men vad ska hittillsvarande S-väljare som har tröttnat på sossarnas inkompetens och velande i energipolitiken, i stället rösta på? Det finns ju både högersossar och vänstersossar, och för dem torde det naturliga vale t- om de ser just energifrågan som den viktigaste – vara Moderaterna respektive Vänsterpartiet, åtminstone om V kommer över Tjernobyltraumat och bidrar konstruktivt till ny svensk kärnkraft. Låt mig citera ur en kommentar, som jag själv har skrivit på en annan blogg:

  > Avslutningsvis tycker jag att Ulf Kristersson, M, ska bjuda in Nooshi Dadgostar, V, till överläggningar om Sveriges framtida elförsörjning, eftersom de båda partierna har varsin del av lösningen på Sveriges framtida elförsörjning. Vi behöver både kärnkraft, som M vill ha, och en reglerad elmarknad, som V vill ha. Så här skrev V-ledaren på DN 14 december (citat ur en längre artikel):

  ”Men byggs nätkapa­citeten mellan norr och söder ut med nuvarande politik kommer det på sikt inte leda till lägre priser i söder, utan till att norra Sverige också får EU:s höga elpriser. Ska vi få ner priserna måste regeringen omedelbart stoppa utbyggnaden av elkablar till Europa och släppa ambitionen om ett enhetligt elpris i EU. Regeringen måste ta tillbaka kontrollen av den svenska elmarknaden, annars kommer det inte spela någon roll hur mycket el som produceras i södra Sverige eller vilken överföringskapacitet vi har.”

  Varför ska svenska elkonsumenter betala dyrt för de tyska vansinnigheterna med avvecklingen av tysk kärnkraft, som lett till driftstopp i fabriker i både Sverige, Italien och Spanien? V-ledarens DN-artikel har fått ilsket mothugg från MP, så nu råder fullt krig inom det svenska vänsterblocket, – med en vilsegången socialdemokrati som försöker rida på alla hästar samtidigt. <

  Med "Tjernobyltraumat" menar jag hur brutalt dåvarande VPK:s illusioner om säker kärnkraft i det socialistiska Sovjetunionen krossades krossades av Tjernobyl-haveriet, som var det enda riktigt allvarliga missödet med civil kärnkraft. Fukushima-haveriet fick visserligen oerhört allvarliga ekonomiska konsekvenser, men hittills har ingen människa rapporterats avliden av radioaktiv strålning från haveriet. Harrisburg, som brukar omnämnas som den tredje svåra olyckan med civil kärnkraft var visserligen ett otäckt tillbud, som hade kunnat sluta mycket illa, men katastrofen avvärjdes i sista stund av personalen som förstod vad som höll på att ske.

  Då hade en panikartad evakuering av staden Harrisburg redan inletts. Jag vet inte om någon trampades ihjäl i trängseln. Av dessa exempel kan vi lära oss både hur allvarliga tillbud undviks och hur omfattningen av ett eventuellt haveri kan begränsas. SAMT att människors oro och rädsla för kärnkraften måste tas på allvar , bl.a. genom väl genomarbetade evakueringsplaner. Och genom kärnkraftverkens lokalisering. Inte i närheten av stor befolkningscentra och genom förbud mot ny bostadsbebyggelse inom en radie på 2 – 3 km.

  Ny kärnkraft kräver nya regleringar. Nya regleringar är emellertid inte Moderternas starkaste gren., men en hjärtefråga för Vänsterpartiet. Därför tror jag att ett idé- och kunskapsutbyte mellan dessa partier i just energi- och kärnkraftfrågorna, skulle kunna ge många goda frukter som resultat.

 3. Lars Gidlöf

  Norge med all deras vattenkraft har nu nästan dyrsst el i Europa, är det Socialdemokrsternas fel?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.