Business Arena i Umeå med 600 deltagare

Igår genomfördes Business Arena Norr på Umeå Folkets Hus. Det var 600 deltagare på plats och det var ett riktigt bra deltagarantal. Jag vill minnas att innan pandemin var det omkring 800 deltagare, så utifrån det var detta ändå ett steg i rätt riktning nu när samhället öppnar upp igen.
Business Arena är Nordens största mötesplats för aktörer på ledande befattning i fastighets- och samhällsbyggnadssektorn. Viktiga frågor för oss i Umeå och vår region.
Jag deltog som talare  på ett pass om strandskyddet, där jag argumenterade för ett avskaffande av det generella strandskyddet i dess nuvarande form. 9 av 10 kommuner i Sverige ser strandskyddet som ett stort hinder när det gäller att kunna bygga bostäder. Istället borde varje enskild kommun ges möjlighet att peka ut lokalt skyddsvärda områden. Även i sådana områden ska tydliga och mer förutsebara dispensregler än idag finnas. På så sätt får man en ny huvudregel, men också en lokaldemokratisk möjlighet att påverka vad som är skyddsvärt.  Nuvarande lagstiftning har nått vägs ände och tidigare försök att liberalisera systemet har över tid i huvudsak lett till en ännu striktare tillämpning av regelverket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.