Att V i Umeå ska demonstrera med extremvänstern får nu kritik, även av Vänsterpartiet på nationell nivå

I Umeå kommer Vänsterpartiet på 1 maj återigen demonstrera tillsammans med grupper som vill avskaffa demokratin, genomföra revolution och införa diktatur i Sverige – partier och organisationer som Kommunistiska Partiet, Revolutionär kommunistisk ungdom och den marxistiska organisationen Revolution.

De lokala V-politikerna i Umeå försvarar ännu en gång agerandet. I dagens VK intervjuas V-politikern Jan-Olov Carlsson, andre vice ordförande i kommunfullmäktige, som också är en av arrangörerna till demonstrationen (en av de största demonstrationerna i landet):

– Det har ju lyckats uppenbarligen, och det är ett glatt och stort tåg. Det är spretigt men uttrycksfullt på många sätt, säger Carlsson.

Fundera över de orden ett tag….

Ett ”glatt och stort tåg”.

Kommunismens facit är tydligt. Massmord, diktatur, avrättningar, koncentrationsläger, statsorganiserad terror, förföljelser av oliktänkande. Av de 170 miljoner människor som slaktades i massmord under 1900-talet så står kommunisterna för nästan två tredjedelar. Mer konkret så har alltså omkring 110 miljoner människor dödats i kommunismens namn. Men i Umeå går Vänsterpartiet gärna tillsammans i samma tåg, som de partier som vill avskaffa demokratin och införa diktatur i Sverige.

Även detta år, så tar Vänsterpartiet på nationell nivå avstånd från agerandet i Umeå. Tf biträdande partisekreterare Björn Öberg, säger i en kommentar i dagens VK:

”- Det här är klart olämpligt och det har jag framfört till lokalföreningen i Umeå”

I högtidstalen brukar Umeå gärna lyftas fram som kommunen där man alltid står upp för frihet och demokrati, och där man vågar ta strid mot förtryck och politisk extremism. Men det gäller tyvärr bara i väl valda delar. Extremvänstern verkar ha frikort i vissa kretsar.

Eller får vi denna gång se tydliga avståndstagande från profilerade debattörer, debattglada personer i sociala medier, tidningarnas ledarsidor, de olika partiernas företrädare, företrädare för kulturlivet mfl? Eller blir det återigen en pinsam tystnad, där man vänder blicken åt annat håll?

Hur svårt kan det vara i Umeå att ta ställning MOT kommunism och ställning FÖR svensk demokrati?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.