Moderaternas ordinarie partistämma kommer att genomföras i Umeå 19-22 oktober år 2023!

Den 19-22 oktober 2023 ser vi fram emot att välkomna alla moderata ombud och observatörer, liksom all riksmedia, till Umeå och Västerbotten för ordinarie partistämma med Moderata Samlingspartiet.

Idag offentliggjordes att partistyrelsen i all sin vishet beslutat att förlägga nästa partistämma till Umeå.

Det är första gången på länge som M-partistämman äger rum i norra Sverige.

Senaste gången var faktiskt i Umeå år 1997. Även då var jag med, men i egenskapen av M-volontär på stämman. Vi var många, unga och äldre moderater i Umeå och länet, som då hjälpte till med mycket av det praktiska runt stämmans genomförande. Så 26 år senare kommer vi hälsa alla hjärtligt välkomna tillbaka till Umeå. Björkarnas stad. En kommun i tillväxt som numera passerat 131 000 invånare. Sedan förra partistämman, så har kommunen ökat med nästan 30 000 invånare.

Moderaterna lokalt – som parti – är också större än vad vi var på den tiden.

Umeå är förövrigt en riktigt bra konferensstad, med goda kommunikationer och flera nya hotell sedan senast. Vi ser verkligen fram emot besök av partiledning och stämmoombud från landets alla M-länsförbund, liksom intensiva stämmoförhandlingar.

Men innan dess ska vi se till att vinna val – nationellt, regionalt och lokalt!

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Moderaterna är ju starka i fråga om Nato och även i att vilja värna bilismen. Men de kan ifrågasättas betydligt mer ifråga om friskolor. Vi har den tidigare moderate riksdagsmannen Waberi och hans muslimska skolor, som nu stoppats. Även IES borde fråntas bidrag av skattebetalarnas pengar, då de (utöver språklektionerna) har nästan all undervisning på engelska – som även är deras arbetsspråk. Tycker verkligen den gamle svenskläraren Ågren att det är bra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.