Flest personkryss av alla politiker i Umeå – stort tack för förtroendet!

När personkryssen i Umeå har räknats färdigt så visar det sig att jag återigen har fått flest personröster av alla politiker i Umeå, oavsett partitillhörighet. Det är andra valet som jag t.o.m. slår Socialdemokraternas främste kandidat, trots att Umeå i sammanhanget är att betrakta som ett starkt rödgrönt fäste.

Moderaterna gick framåt i Umeå och fick med 17,6 procent en ökning till 12 mandat. Det är faktiskt det näst bästa resultatet för oss moderater i Umeå i modern tid, för att ge lite perspektiv.

Nu är också personkryssen färdigräknade.

Ett stort TACK till de 1714 umeåbor som har kryssat för mitt namn på valsedeln.

Det innebär också att jag är den politiska gruppledare i Umeå som fått flest kryss av umeåborna i valet 2022 – både när det gäller antalet kryss och procentuellt. Samma sak inträffade i valet 2018.

Det värmer faktiskt extra. För detta resultat är jag mycket glad och för den delen också mycket stolt.

TACK!

2 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Förfroendet bör användas till att aktivt (med start nu) bekämpa Umeå kommuns oerhörda parkeringsarrogans mot bilisterna.

  • Åsiktsmaskinen

   Luftkvaliten i Umeås stadskärna är en av landets absolut sämsta. Ska luften i stadskärnan bli bättre så behöver bilismen i stadskärnan minska. Färre parkeringar, prioritera cykeltrafik i ALLA korsningar, håll i den för tillfället faktiskt ganska bra kollektivtrafik vi har i stan. Men bygg ut den gällande Avion så fler kan och vill åka kollektivt dit. Det är det som behövs för att luftkvaliten ska bli bättre i centrum. Inte FLER och billigare parkeringar. Det är dock frogor som ni moderater inte alls förstå Ulf.
   Inget förslag ni moderater har lagt bidrar till bättre luftkvalitet i Umeå stadskärna. Att vara en av dom sämsta i landet kanske är bra nog för er Moderater, men för oss som bor i centrum är det inte bra nog.

   Hela Sverige ska leva, det betyder att även vi som bor i absoluta centrum har rätt till bra luftkvalitet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.