Till stöd för det ukrainska folket och ett fritt, demokratiskt och självständigt Ukraina – hissa den ukrainska flaggan på årsdagen av den fullskaliga invasionen nu på fredag!

Ukrainas ambassadör i Sverige har bett svenska kommuner och regioner att stödja Ukraina genom att uppmärksamma att det på fredag är ett år sedan Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av landet. Det vore en viktig gest om våra kommuner och regioner deltar i det globala initiativet och visar solidaritet med Ukraina genom att hänga upp Ukrainas flagga eller för den delen belysa offentliga byggnader i gult och blått.

SKR:s ordförande Peter Danielsson har vidareförmedlat ambassadörens brev till kommuner och regioner.

Umeå kommun var en av de kommuner som flaggade med Ukrainas flagga, dagen efter den fullskaliga invasionen av Ryssland. Till stöd för det ukrainska folket och ett fritt, demokratiskt och självständigt Ukraina!

Låt oss göra det igen nu på fredag den 24 februari –  låt oss flagga med den ukrainska flaggan framför stadshuset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.