Flyget behövs även i framtiden!

Igår var jag inbjuden till Umeå Folkets Hus för att hälsa välkommen i samband med slutkonferensen för projektet ”Fossilfritt flyg i norra Sverige”. Projektet är ett samarbete mellan Umeå kommun, Swedavia, RISE, RISE Processum, Bio Fuel Region och Energimyndigheten.

Goda kommunikationer är för oss A och O. Flyget är viktigt för såväl Umeå som övriga delar av norra Sverige. Det är helt avgörande för tillgängligheten i vår del av landet – därför är det så viktigt att möjliggöra bästa tänkbara flygförbindelser även i framtiden. Det är utsläppen som ska motverkas – inte resandet!

Riktigt kul att det var ett starkt intresse för arrangemanget, och extra kul att infrastrukturminister Andreas Carlson hade spelat in en digital hälsning till deltagarna.

Vi båda hade ungefär samma medskick som avslutning – låt detta bli ett avstamp för fortsatt arbete i arbetet med att göra flyget fossilfritt. Vi är en bit på väg. Möjligheterna är stora när det gäller att klara flygets gröna omställning!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.